søndag 7. august 2011

Trening og tur første uke i August

Mandagen startet med runderingstrening på Sviland. Brukte Bruks-tiden. May Karin, Isabelle, Aud Venke og jeg. Fint og varmt, nesten ingen vind-drag. Det ble én runde hver på oss. Kjørte flying på Scott med Aud Venke og May Karin som figuranter.  Fin driv på gutten. Prøvde med leking først, fluffy skinnleker for drakamp. Godbitene ble for fristende etterhvert. Må passe på å stå i rette retning av figuranten når han kommer inn på midtlinjen. Sto av og til delvis vendt mot ham, og da får han feil kurs ut. Siste slaget mot May Karin som lå oppe i bakken etter myra, måtte han jobbe skikkelig. Kom feil ut, løp forbi myra og tilbake til der hun var gangen før, så mot oss, opp på haugen etc. Trodde jeg hadde mistet ham, men May Karin som kunne se ham, sa han jobbet hele tiden.

Isabelle og jeg diskuterte selve mønsteret, sikk-sakk eller buer oppigjennom m kryss av midtlinje m 90 grader. Hva er det man etterstreber som mål, og hva gjør man under innlæring. Prøvde å tegne i paint for å illustrere, men får det ikke med over.

Tirsdag ble det lydighetstrening på Åsen igjen. Ganske tomt klokken seks, så vi fikk fokusert litt på å komme i gang igjen, samt spesielt ruten. 2 gode ruter, og 3 helt elendig. Gjorde 4 lettere for å sikre suksess. Da Synne og Peik kom, tok vi pause.  Masse folk som måtte gjenoppfriske kontakter, så det ble lite fellesøvelser. Vi tok derfor en tur rundt Vannassen og et bad for Scott. Varmt.

Fredag:
Tok fri for å gi Tammie (søster til Scott) en myk start på ferieoppholdet hos oss. Dro ut til Sælandsskogen og gikk Urådalen opp til Bjødnålia. Masse regn, men fin tur. Har lenge hatt lyst til å ta turen. Gikk samme vei tilbake. Så et dyr som egentlig så litt stort ut til å være rådyr, er der hjort der? Og en hest, som heldigvis sto 100 m etter stiskille da vi kom tilbake. Så glatt som det var nå, lurer jeg på hvordan det må ha vært da Gro gikk der i vinter.

Prøvd litt rute-trening i hagen, med løs Tammie. Men hun stakk av med kjeglene så det gikk ikke.

Lørdag:
Forsøkte å finne nok folk til rundering, men kun Isabelle og Balder som meldte seg. Tok derfor med Scott og Tammie på Åsen en tur. Rute og oppfrisking av hopp øvelser for Scott. Det går rette veien med ruten. Han stopper stadig oftere på rette sted. Fart kommer imidlertid til å bli en utfordring, da jeg ikke tør kaste ball for ikke å få en ny runde med at han snur seg halveis på veien inn og blir stående. Det samme skjer også hvis leken /belønningen i ruten er for fristende.
Lot Tammie prøve seg på et par agility hindere. Hun må imidlertid være i bånd, ettersom hun stikker av med kjeglene (og hva som helst annet). Ble ikke så lenge, da det kom noen som faktisk skulle trene agility.

Søndag:
Ny tur til Åsen: Lot Tammie ligge i bilen mens Scott og jeg trente rute, apport og fremad hopp m sitt. Rute-treningen god, men han er ikke helt trygg. Siste var imidlertid m full avstand. Gutten gikk rett inn. Megabra!!
Deretter var det ny omgang m Tammie på agilitybanen. Såpass glatt etter regnet at vi holdt oss på bakken, det ble hopp over div. hindere, gjennom ringen, samt en slalom til slutt. Tror egentlig hun hadde passet bra til slik trening. Mye iver i henne - egentlig mer enn i Scott. Scott skulle så gjerne hatt ball-belønning, men der er han jo helt håpløs.