mandag 20. februar 2012

Planen var... og treningen ble ...

Planen var bruks og LP trening - med forstyrrelser med retrievergjengen. Men, tomt for folk og etterhvert bek-mørk, gjorde at vi måtte legge om litt Scott og jeg. Heldigvis var der batteri på mobilen, så jeg fikk både lommelykt og lys på området etterhvert.

Månedens tema for Scott er Fokus - med forstyrrelser, der var lite forstyrrelser på Sviland.

Vi startet med Fremadsending med hopp, her må vi terpe, siden han er litt nølende til dette på konkurranser. Trener derfor fremad hopp i alle situasjoner jeg finner noe å hoppe over. Gutten er kjempe-ivrig, men hopper nå nesten sidelengs for å få snudd seg raskt nok mot meg (har klikket  når han er i lufta" i de siste). Tror jeg må flytte klikket og belønningen for å få ham rett frem - så han kommer langt nok unna.

Trente også noen innkallinger med fløyte i skumringen - Scott i andre delen av området enn meg, og så et kort støt. Til nå har han kommet i full spiker hver gang, tror det ble hard-codet av oppdretter dette. Veldig greit. Skal øke belønningen og kjøre den med andre hunder til stede også.

Så trente vi "Gå rundt" øvelsen som vi lærte av Amokk. Denne gangen rundt et tre. Startet først veldig nærme, deretter litt lengre unna og så på en annen side av treet. Veldig bra, jeg bruker klikker her, og dette skjønner han. Synes imidlertid det er vanskelig å variere belønningssted rundt treet, men cluet er vel kanskje å vente til han er kommet litt lengre. Etterhvert skal jeg bruke denne til å trene  "stå" på avstand, men må nok terpe en del mere først.

Belønning - godbiter, men så innimellom lek med kaninskinn m ball. Scottern er kjempefornøyd og kommer til og med tilbake til meg når han vinner. Slå den, han pleier vanligvis sørge for å drepe dem, partere dem og flå dem så snart han får sjanse.

Jeg brukte noe mere "jakt" enn kamping under lekingen denne gang. Jobb til figurantene i runderingstrening; sjekk hvorvidt han agerer forskjellig om han belønnes med jaktlek heller enn kamping.

Dette ble en god trening, selv om starten var litt treg.

I morgen, blir det fokus på rute, kjede og fokus m forstyrrelser.

1 kommentar:

  1. Så bra! Du er flink. Minn oss på det med jakt. Ekko blei villare og meir gira av jakta. Altså positivt gira.

    SvarSlett