søndag 20. mai 2012

Konkurransetrening Uke 20

Denne uken la jeg opp til 4 dager m Øvelser, 1 dag m kjede, 1 rundering og 2 fri-dager. Legger opp til 2*3 økter i hver øvelse og 2 kjeder en gang i uken.

Fokus har vært på: Rute, Innkalling m stå og Apport - også avlevering. Treningsmiljøet i uken var:

3* ettermiddag, 1 * formiddag, 1 g Veden, 1 g Åsen, 1 g hjemme, 1g Skolen. Motto: Husk det kan både regne og være steikvarmt på stevner.

Rute:

Jeg har lagt vekt på å variere avstand til ruten, og også vinkel jeg sender ham inn fra. Med target får han god fart, men blir litt upresis.  Av og til går han gjennom eller jeg får ikke stoppet ham i tide. Imidlertid er det jevnere at han faktisk løper ut.

Trener jeg mye punkt- mister jeg fart, men samtidig vil jeg fortsatt jobbe for at han skjønner han skal inn. Etter mye punkt trening, har han en tendens til å stoppe litt tidlig, må derfor passe på å veksle mellom de to. Vil i midlertid at han skal skjønne punktet, ref annen blogg.
Skifter jeg ruten er han av og til på villspor, men sender han nå bare ut igjen til han kommer seg inn, dette må vi fortsette med.

Jeg holder i halsbåndet og spør "hvor er ruten?" som tegn.

Key learning: Fortsett å variere fart og avstand og plassering av ruten. Han er ikke stabil når jeg skifter, men skjønner at han må gjøre noe hvis ikke han får belønning. Der er likevel mye bra her og en god del ganger han er spot on. Fungerte ikke i kjeden på søndagen etter stå u marsj. Må være enda mere presis selv på hva jeg vil han skal gjøre, samt plan b. Skriv ned med en gang.

Apport

Har trent mest på selve apporteringen, men også et par økter med avlevering. Fortsatt med forskjellige apporter. Har trent med korte avstander og lengre. Hvis jeg har vært på nytt sted, eller hatt ny apport har jeg startet nærme. Har tatt en del økter hvor jeg har stått med Scott i utgangsstilling og tatt det derfra. .

Det har gått veldig bra denne ukennår jeg har trent enkelt-øvelser. Har av og til hatt et kast med hodet ved opptaket, men så holdt fint inn etterpå. Har da sluppet apportbukken foran meg. Jeg har drøyd "jaet" lengre og lengre. Satte den inn i en kjede som siste av tre, det gikk helt supert. Ser ut som han holder bak fortennene.

Ved avlevering gaper han opp, hvilket gjør at apportbukken faller bakover, har sett et lite tygg, men ikke mye. Tror fokuset må være på å holde kjeften igjen her, så bukken blir sittende på samme sted. Brukte kurs metoden ved å belønnen når han sluttet å tygge, men han tygget bare en av de gangene vi trente dette.

Key learning: Her har vi hatt virkelig forbedring. Fortsett dette, varier belønning så driveren er der både på vei ut og inn. Varier vanskelighetsgrad. Fortsett trening på avlevering, sjekk om du trenger guiding her.

Innkalling m stå

Varierende, pass på at han vet hva han skal. Han lar seg vippe av pinnen. Tar et par skritt for mye, jeg klarer ikke se om det er fordi han er treig, eller fordi han har mye momentum. Av og til har han dårlig fart på første strekk. Bruker bare kommando, ikke tegn nå.

Key learning:  Må fortsatt forsterkes, fart i begge strekk.

Key learning:  Ta med fri ved fot neste uke, varier  belønning underveis

Kjeder

Kjede 1: 2) fvf. 4) Innkall. m stå
2) Dårlig, altfor langt i fra, daff, 4) Litt treig første strekk, et par skritt for å stoppe, fin utgangsstilling.

Kjede 2: 5) Stå u marsj, 6) Rute og 7) Apport
5) litt langt fra, stoppet og sto bra, i ørska på siste 6) Kom seg ikke inn på to forsøk 7) Litt treig ut, men veldig bra, opptak og innkomst.

Oppvarming: Biteskinn m godbit i byte. Bra intensitet. Legg inn øvelser i tillegg
Transpor: Ligg under prat og Gå Pent fra moment til moment.

1 kommentar:

  1. Skal si du er strukturert i treningen Lise! Det er kjempebra:)

    SvarSlett