lørdag 22. november 2014

Belønning hos figurant må trumfe løsbittet.


Aud Venke og Ekko, Marina og Kira og vi stilte opp i dag. Lenge siden sist vi var i Skjævelandsskogen. Flott vær, men ganske kaldt. Snerk på vannpyttene. Scott og jeg var først ut.


Første økt.

2 slag med flying, rett i belønning. Så noen korte slag med meldingstrening. Deretter ca like mange slag flying igjen.

Vinden trakk sånn at øverste figurant var mye lettere å finne enn den nedre. Den slet de alle med å få færten av. Ergo ble det et par ekstraturer i skogen på Scott - og runder tilbake til Aud Venke, fordi han ikke kom seg langt nok ned til Marina. Måtte trekke henne litt inn.

Første melding: Startet hos figurant. Inn til fører, sette seg og vis.  Kort avstand. Dette gikk bra.
Andre melding: Startet hos fører. Så hele kjeden. kort avstand. Han slapp bittet på vei inn fra Marina. Ergo sendte jeg på nytt. Da gikk det bedre.

Tredje melding: Der slo gjenstandsinteressen inn, måtte rope ham inn.
Fjerde melding: Veldig vanskelig å gi fra seg plastslange bittet. Mye leking - og "ha ha, du klarer ikke ta meg".
Femte melding: Kort kort avstand, ropte ham inn med en gang, da gikk det.

Resten av slagene flying.  Samme mønsteret som i sted, god drive oppover, men ikke bra slag nedover. Trakk Marina godt inn og gjorde henne synlig for å avslutte bra.

Litt rolls, ikke spesielt god fremdrift nå. Får terpe det fremover, her har det gått tilbake.

Andre økt.

Terping på de to siste stegene av meldingstreningen. 4 korte slag med meldingstrening. Inn fra figurant, lever bitt og vis.  Siste var knallbra. Avstand ca 5-10m. Kjørte det beste vi hadde av godbiter - tubeost.

Skal fortsette med dette en stund. Men pass på, hund med høy gjenstandsinteresse, må ha belønning som trumfer premieringen i å få en plastslange i munnen. Ergo, stort fokus på figurantjobben. Her skulle vi hatt en friskmeldt Gro. (Betyr ikke at ikke dere andre er gode).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar