søndag 25. januar 2015

To uker med mest spor og litt rundering

Asfaltspor

Hatt flere økter de siste ukene. To kveldsøkter i Universitetsområdet - og en ved Iris. På kveldsøktene har det vært en del vind. Både Scott (7) og Ekko (10) har feiret bursdagene sine med å gå spor.

Ser av og til at han surrer litt i starten, for så etterhvert å koble seg ordentlig på. Tydelig at han får god hjelp av kanter, og går mye bedre når sporet ligger nærme en kant. (Det er antagelig helt opplagt.) Prøvde derfor i går og legge mere hjelp i starten av sporet for å få ham i gang tidligere, dvs holde nesa nede hele tiden. Ettersom hjelpen var hvit tubeost førte dette til at han raskt brukte synet og så etter alt av hvite prikker.

Uten å gå i detalj på enkeltspor ser jeg jo at :

  • han kan når han vil
  • litt treig til å komme i gang
  • får god hjelp av kanter
  • liggetiden har ikke spilt veldig stor rolle disse ukene - fra færske - til 30 min liggetid.

Terreng - id søk.

I går la vi hvert vårt spor i utmarka bak IRIS. Vi gikk de med en gang, mens asfaltsporene lå på vent. Aud Venke markerte hvor hun gikk ut men ingenting annet. Telefon og walkie lå igjen i bilen, så jeg måtte bare stole på bikkja.

Scott gikk rett på jobb, og etter at vi hadde forsert strøm og piggtråd var det full fart rett til venstre. Der trodde ikke jeg hun hadde gått, men hadde ikke noe annet valg enn å følge ham. Iveren tilsa at han hadde ferten hele veien. Nesa var både høyt og lavt, så jeg lurte litt. Siden sporet var ferskt, var nok det rette luktbildet. Han jobbet også iherdig rundt et einerkratt. Og kom rundt en haug og fant henne fra rette side. Veldig bra. 

Umulig å vite hvorvidt han gikk rett i sporet hele veien her, men hun hadde vært rundt einerkrattet for å finne en vei ned. Dette var bare gøy. 

Min figurantutsikt da jeg ventet på Ekko.Rundering

Rundering på Sæland forrige helg. Har prøvd å være litt skånsom i det siste og ikke kjøre ham helt ut. Ble vel ca 9 slag til sammen. Et (ufrivillig) blindslag på Marina. Gutten jobbet konsentrert og rolig denne gangen. Ingen rolsete flatt som bare løper i skogen fordi det er gøy. God fremdrift. Passeringene for langt i fra, men ellers godt fornøyd.

Meldingstrening

Trener for tiden med løsbitt. Ikke ute i runderingsløypa. Har variert mellom grus - parkeringsplasser, og myrområder. Han er veldig glad i bittet, dermed viktig å holde fokus på jobb. Hjelper dermed til litt med å rope kort, når han skal fra figurant. Dette må avlæres, men foreløpig er det viktig at han faktisk kommer seg på jobb med plastikkslange i kjeften. Synes i grunnen det går ganske bra på det nivået han er. Vil fortsatt terpe på dette, og generalisere. Må tenke litt på når og hvordan vi skal øke avstanden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar