onsdag 26. juli 2017

Mogen og Kvennavassdraget

Årets telt-tur ble tilpasset Scott som er blitt pensjonist (9 og et halvt år) og stiv til beins. Likte oss så godt på Rauland/Vierlid i fjor at vi dro opp igjen i år. Båt over Møsvann inn til Mogen turisthytte - deretter langs Kvennavassdraget. Totaldistansen denne gang ikke stort mer enn 23 km, men fin tur var det.


Mogen turisthytte sett på avstand siste dagen.
















Ikke før hadde vi nådd turisthytten på veien inn, så startet høljregnet. Vi lånte bakstebua til å lage middag, mens vi ventet på opphold mellom bygene for å sette opp teltene. Flott feiring av 20 års bryllupsdag. Regnet fortsatte til langt på natt, men deretter ble det for det meste oppholds - og en god del sol. Veldig varmt ble det aldri.




"Helsport - teltleir" nedenfor Mogen turisthytte. Til neste telttur blir nok disse byttet inn i lettere varianter. Fikk god plass i regnværsperiodene ved å delvis demontere innerteltet, slik at alle kunne samles under en duk til middag.
Turen videre gikk innomver Kvennavassdraget - forbi Argehovd fossen. Dette vassdraget har opprinnelse i Hordaland i vest.


Fant en fin teltplass under Sandhølnutan. Nydelig vær. Scott stortrives - og terreng og vanskelighetsgrad (enkel) var helt perfekt.

Så samles vi til tider innomhus. Ned i 2 og 4 grader på natterstid. Så ulltøyet kom godt med.
 Utsikt innover vassdraget. Fotograf Aksel L. Aase - neste to bilder.




1 kommentar:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett