søndag 12. mai 2013

Travle maidager


Kristi Himmelfartsdag:

Guro m Vilja, Cecilie m Noah og Click, Gry m Silja, Aud Venke m Ekko og Lise med Scott stilte klokken 10 på Sviland - Krokholen.

Guro var med for første gang på rundering. Cecilie og Click trener m NRH.

Rundering: Jeg kjørte flying, men m god midtlinje-passering. Kaller han derfor inn innimellom. Vi la om løypa litt, slik at vi gikk inn øst-nord østover mellom myrhølet og hauen (hogstfeltet) (Rute 2). Gry og Aud Venke som figuranter - tror Aud Venke på nedsiden. Første opp på haugen. Deretter slo autopiloten inn, slik at i stedet for å komme ned bakken til meg - vestover og over til Aud Venke, stormet han ned og full fart ut i hogstfeltet. Fikk han til slutt tilbake igjen. Men tydelig ikke helt på nett. Han hadde et par andre "store slag" også, spesielt på Aud Venkes side såvidt jeg husker.

Det var blitt litt mildere, og det merkes på hundene. Husker ikke hvor mange slag på Scott, kanskje 3 på hver. Figuranter ikke altfor langt ute. Mener de var synlige hele tiden - dvs ikke bak høyden. Han jobbet bra. Så at det ble noen bakslag og vi snudde de andre hundene for å få trekken fra rett retning.

2 økt gikk Cecilie og Guro spor, vi andre trente felt. Feltet la vi langs grusveien - i hogstfeltet. 1 økt var bra, da plukket han den blå termosen. Siste økt ikke bra, da la jeg ut et grønt løsbitt og en ting til- Etter bittet fant han ingenting. Da logget han ut. Det ble for vanskelig for ham tror jeg. Vi skal kjøre noen flere treninger nede på området, der vi kan tråkke en grei bane.

Lørdag

Gry, Aud Venke og meg. Håpte og slippe unna regnet, men nei. Det ble ganske så vått etterhvert.

Vi kjørte samme som Torsdagen.

1 økt. Gry oppi høyden, Aud Venke på nedsiden. Jeg startet fra bekken omtrent. Scott raskt opp i lia og fant Gry. Deretter tok han seg angivelig retning mot hogstfeltet, men da jeg snudde for å se etter ham kom han likevel bak meg. Dvs han må ha løpt raskt tilbake. Jeg tok ham inn på midtlinjen de fleste gangene. Han trekker bra fremover. Så sant jeg sitter på huk og han ser meg, kommer han inn. Ellers kan han krysse ganske langt foran (nesten aldri bak) og det betyr kanskje at ikke jeg trekker langt nok frem?

Fire slag på hver. Slag to på myra bak høyden, og så gradvis litt oppover i lia mot de store steinene og trestammene. Aud Venke holdt seg nede "på flaten" hele tiden. Vi kom til at slagene må ha vært ca 50 m hver - og nå ligger figurantene skjult. Dvs ca at Scott løp ca 7-800 m. Ganske bra det da, det var ingenting å si på innsatsen. Kun godbiter som belønning på ham - og jeg tror ikke det var noen blindslag.

2 økt.
Trakk litt lengre frem før jeg kjørte samme løype, for å unngå at han løp ned på feil side og ut i hogstfeltet nok en gang. Det gikk bra. Jobbet bra også denne gangen. 3 slag på hver. Tror ikke det var så mye annet å bemerke. Skal lese meg opp litt for å se hvordan jeg skal utvikle treningen litt fremover. Men det at han nå kan ha figurantene så langt ute - og skjult er en klar fremgang.

Lunchen var våt.

1 kommentar:

  1. Trur hunden til Guro heiter Aivi.
    Scott er veldig flink til framdrift når han dreg frå figurant og inn mot midtlina.
    Ikkje alle slag var synlege på torsdagen. Scott jobbar godt no.

    SvarSlett