onsdag 1. mai 2013

Rundering, spor og feltsøk

Gry og Silja, Aud Venke og Ekko og Scott og jeg satset på Rundering på Sviland. For å bli ferdig før Vårsleppet, startet vi klokken 10.

Rundering
Scott var førstemann ut. Begynte i motsatt ende i dag - i Nord Vest, for å dra nytte av vinden. Først rotet vi litt pga en bekk og så fant Scott en ball. Prøvde med overværsøk og "pass på", men ikke særlig vellykket. Etterhvert kom vi i gang og bikkja kom på nett. Kom bort til den store steinen, der sendte jeg Scott ut med vanlig "runder" kommando opp bakken. Og der fant han Gry, da var vi i gang. Tok han delvis inn til meg og lot han av og til fly over, han søkte seg fint inn mot meg i dag - selv uten belønning på midtlinje.

Fire slag på Gry - i Nord, mens kun 3 på Aud Venke. Der jeg mente hun skulle bli passiv - så stakk hun plutselig av og begynte å gå tilbake. Det viste seg at hun hadde mistet telefonen, den måtte jo finnes.

Så kom der en bunch av redningshund-folk. De skulle begynne 12, så vi kjørte på for å få tatt to hunder til.

Deretter, kjørte vi ned på området.

Spor
La et kort spor med 3 vinkler nederst på området. Høyt og tildels myrlent gress. Vinden i ryggen sørvestfra.  Han går litt slumsete, men ikke tvil om at han følger med. Kommer seg raskt tilbake på sporet hvis han kommer bort fra det. Men, kunne nok vært mere nøyaktig. Får følge med på det til helgen på sporkurset da.

De to andre gikk grus-spor.

Feltsøk
Dette har vi aldri prøvd på før. La ut en og en ting - hanske, deretter plastmatte, til slutt solbrillene. Brukte "finn" som kommando da vi bruker det hjemme når han skal finne et eller annet. (Søk brukes til spor). Vi gikk sist. Vi hadde tråkket et område øverst på området.

Hansken fant han lett - og prøvde å drepe den, men skjønte så at jeg ville ha den. To ganger med den, så en gang med en plastmatte, den hadde han ikke lyst til å ta. Men til slutt skjønte han at det var den han skulle finne. Siste gang var det solbrillene mine. De hadde han heller ikke lyst til å ta, men til slutt så kom han inn med dem. Kjempeflink.

Til slutt noen bilder av Ekko igang.


2 kommentarer:

  1. Det er ganske fascinerande å sjå kor fort han oppfatta at det ikkje var vits i å vere utanfor det området vi hadde trakka. Og at det kjekkaste var å hente ting han kunne drepe :)...

    SvarSlett
  2. Jepp, jakthunden gikk helst etter "levende" bytte.

    SvarSlett