søndag 10. november 2013

Asfalt og snø

Ble bare to sporøkter denne uken. Til gjengjeld ble de veldig forskjellige.

Asfalt - Tirsdag.

Statoil i regnvær (uten regn) sammen med Gry og Aud Venke. La først to spor oppe.  Et langs kanten og et på tvers av parkeringsplassene. Noe godbiter i begge.

Det første langs kanten gikk han veldig bra. Jobbet godt. Har jo ofte rotet litt på det første, det gjorde han ikke.

På det andre sporet gikk han bra fra begynnelsen av, men så begynte han å øyne godbitene og gikk fra bit til bit. På bildet som Aud Venke tok, gikk han fremdeles veldig bra.


Det siste sporet la Aud Venke til han nede. I gress-kanten langs fortauet. Der var det imidlertid vanskelig å få ham i gang. Ville stadig ut i marka. Deretter kom der et par skudd (hørtes i hvertfall sånn ut) oppe fra boligområde. Da bråstoppet Scott og det ble helt umulig å få ham til å gå nærmere. Brøt derfor resten for ikke å gi ham dårlige opplevelser. La ham opp i bilen mens vi gikk med Ekko og Silja.

Til slutt gikk jeg en liten tur oppover mot boligene med ham - i vanlig - men helt løst - kobbel. Dette for å gi ham et annet minne enn skuddene. Gikk bra.

Snø - Søndag

Sirdal i fantastisk vær. La et spor i snøen inn fra veien, mot hytta til Tammie (og de), og dreide etter hvert mot Fjellbutikken. Var tungt å gå i snøen, så det ble bare 50-60 m tipper jeg. La et lite depot i sporstarten (noen meter inn fra veien) - og så bare et eller to steder til. Scott var på jobb med en gang.
I begynnelsen satte han nesa godt nedi hvert fotspor. Snirklet seg rundt buskene (som jeg hadde gjort for ikke å gå gjennom ned i bekken). På slutten så jeg imidlertid at nesa var kommet noe opp - og at han nok hadde fått fært av slutten. Jeg ble hengende litt bakpå etter hvert og fikk ikke gjort så mye med det.

Lot ham ha på selen, men tok av lina og sjekket hva han gjorde. Han fortsatte i sporene mine fremover helt frem til parkeringsplassen. Godt jobbet, fordi; han fortsatte etter premien; han ikke lot seg avspore av noe annet.

Så kan man jo kanskje spørre om hva som er den store greia med snøspor. Det er jo bare det tråkket som går der, og det er ikke rocket science at man fortsetter i de sporene. (Var ingen krysninger i mitt). Synspunkt?
Bildet er fra lørdagens tur. Da var ikke været fullt så bra som det ble søndagen.                                                                                      

3 kommentarer:

 1. Eg tenkjer at snø er smart i blant for då får vi kontrollert sporet. Og det er ikkje alltid det så lett å ha fokus der heller for ofte er det mange fristande lukter i snøen.

  SvarSlett
 2. Hei, så fin han er:) Kjekt å følge andre bloggere med flat coated retriever!

  Ha en fin helg!

  hundifokus.blogg.no

  SvarSlett
 3. Takk for det Lill-Iren, synes også det er gøy å følge med på andre flatter.

  SvarSlett