søndag 3. november 2013

Trening Uke 44

Spor

Mandag tok vi en kort asfalt-økt sammen med Aud Venke og Ekko. Rett på jobb og lite tjodring. Jeg la tre spor mellom byggene (der du kan gå gjennom). I underkant av 20 m pr spor. Scott er kjapp, han bruker litt tid på å komme i gang (fester seg bedre etterhvert), men kan så miste konsentrasjonen. Jeg skal jobbe mere med timingen min. Synes det er vanskelig å treffe med belønningen mens han har nesa i sporet. Må også holde igjen det "braet" som har en tendens til å komme. Scott har lett for å forvente noe av meg - og da snur han seg.

Fredag dro vi til OD aleine før gullrekka begynte. Herlig lite folk. La tre spor - to mellom byggene nærmest parkeringsplassen og et mellom to bygg lengre borte. Omtrent samme lengde som før. Søkte å legge sporene i medvind, ettersom der var en del tunnel-effekt. Her jobbet han best på det midterste. Fikk det fryktelig travelt på det siste og festet seg ikke skikkelig
Hver helle er 30 cm, der er 40 mellom de svarte strekene og 57 mellom lyktestolpene.

Etterpå tok vi på oss hver vår lykt og gikk tur i området. Scott fikk jakte på både kong og kaniner i mørket.

Søndag var(er) vi slitne begge to. La to korte spor utenfor en kirke. Scott rotet rundt i det første - og gikk det andre veldig bra. Og jeg traff med belønningen rett også. Topp.

Rundering

6 hunder, veldig bra, Punky, Touch, Kira, Silja, Ekko og Scott med sjåfører. Rekkefølgen er så nogenlunde sånn som vi startet, men vi fikk oss en liten tur mens Punky runderte. Det var nok figuranter i banen. Utforsket området på andre siden av veien litt. Fint område det, mellom veien og sauebeitene.

Første økt

Gry og Celine som figuranter. Marina på midtlinja. Begge utstyrt med leke denne gang. Gry hadde den beste. Ca 8 slag, derav to blindslag - et planlagt. Han jobbet mye bedre denne gangen enn sist. Jobbet bra - men søkte ganske bredt, så vi mistet litt kontrollen - under blindslagene. Imidlertid tydelig at han jobbet selv om han hadde tatt seg et bad.

Måtte stoppe en familie på tur - for kryssende hund - under et av slagene hans, men det gikk helt fint og de tok det med godt humør. Slapp dem videre da han hadde passert i full fart på vei fra Gry til Celine. Han er litt skrå, løper ikke rett ut fra midtlinja, jobb med det.

Andre økt

Ville forsøke med løsbitt igjen, veldig lenge siden sist. AV og Gry på hver side av jordet ved parkeringsplassen. Da demonstrerte han imidlertid med all ønskelig tydelighet at grønne løsbitt er det beste han vet, og de skal ikke avleveres til noen. Metall høres jo ikke helt rett ut det heller, ideer - anyone?


Ettersom klokken ble nærmere tre før vi var ferdig med all trening, ble det for sent å gå opp Nonsfjellet. Vi gikk i stedet inn over broen og langs elven oppover på andre siden - opp til første gård. Der gikk vi veien tilbake til vi kunne gå inn på runderinsløypa igjen. Gikk ned til elven/bekken igjen og fant en bro til. Den gikk åpenbart ikke an å gå over, men Scott trodde vi skulle over.

Etter et par broforsøk hoppet han uti. Det var ganske sterk strøm, så jeg ble litt redd han skulle drive under. Heldigvis kom han seg i land rett på oppsiden. Prøvde å få ham til å gå oppstrøms for å ha plass til å drive, eller å svømme over på nedsiden av broen, men nei. Han skulle svømme på samme sted som sist hvis han måtte. Heldigvis gikk det bra da også. Var redd for at jeg måtte uti for å redde bikkja ut fra under broen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar