tirsdag 29. desember 2015

Juletrening: Jakt og gløgg

Huset ble tomt og Scott går litt på tomgang. Vi ble med på jakt-trening lørdag. Dette har vi ikke gjort siden åpen dag, men alltid hatt lyst. Grethe - Eragon, Tonje m Toffie, Aina m Brunosten og Jone m .. var de som trener til vanlig. Alle hann-hunder i varierende alder - Scott desidert eldst (av de som fikk trene). Alle synes det var spennende at Iva med løpetid hadde vært der tidligere på dagen.

5 øvelser.

Felles-sitt - synlig fører
Innkalling.
Apport:           Dummier
Søk:                Dummier
Zikzak.

Under felles-øvelsene sitter de andre på linje og venter - trener på det også.

Felles-sitt.
Går i fra, så langt det passer alle. Scott har ikke trent denne på lenge, og her er mange unghunder. Han blir på plass, ikke noe tull

Innkalling
Vi setter igjen hundene i ene enden av området. Går i fra og kaller inn hunden med fløyte. Et fløytestøt. Scott kommer som ei kule.

Apport
Grethe kaster dummier, hunden blir sittende til vi kommanderer, og så apport. Scott er helt på alerten. Løper bra ut. Jeg hjelper ham litt med å rope i det han har tatt dummien og han kommer bra inn. Slipper den et par meter i fra. To stykk. Han får god belønning etter hver for å forsterke innkomsten. "Stor gjenstandsinteresse" er ikke alltid en fordel.

Søk
Aina legger ut 4 (tror jeg) dummier i det høye gresset. Jeg stiller opp med Scott i posisjon - får god veiledning i egen posisjon og Aina viser hvordan jeg skal dirigere. Sender så Scott ut (Søk apport). Han løper ut - om enn ikke helt i perfekt retning - og søker bra. Jobber hele tiden. I det han har funnet dummien, roper jeg ham inn. Han kommer inn i fint driv. (veldig fornøyd med det). Slipper også nå litt for tidlig.

Sender ham ut en gang til. Også denne gangen jobber han bra. Dette liker han, ingen tvil. Havner litt utenfor området, men jobber som en helt. Finner siste, jeg roper ham inn og gir kjempebelønning.

På begge, jobber som en helt i søket. Kommer bra innover (med hjelp), slipper litt tidlig, og får god belønning inne. Må sikre god nok belønning til at han ikke stikker av med dummyen igjen.

Lydigheten med å gå i bånd tilbake til venteplassen - derimot.....

Zikzak
Siste øvelsen. Alle stiller i sitt ved siden av hverandre, så går en og en ekvipasjen zikzakk mellom de andre og stiller seg ved enden av rekken. Bra øvelse for alle.

Gløgg og julekaker
Takk til Grethe for god gløgg og gode julekaker på en kald dag.