mandag 9. mai 2011

Lydighet i April og til nå i Mai.

Lenge siden siste innlegg. Motivasjonen på lydigheten datt som en sekk i beg. av April, og siden skjedde det så mye.

April startet med et veldig bra dobbelt-stevne av Vennesla Hundeklubb og Agder Retrieverklubb. Til og med været hadde de fikset, håper de gjør dette flere ganger. Resultatmessig ble dette ikke bra, med en 3 premie som beste resultat. Første dagen var Scott høyt nok oppe - dvs det viste seg at han var for høyt oppe, så det endte med at vi brøt. To ganger ut av ringen midt under konkurransen har jeg aldri sett maken til. Neste dagen tok varmen knekken på ham før det ble vår tur, så da ble det mindre krøll. Men likevel stakk han rett gjennom ruten og ut av ringen denne gangen også, medbrakt tilskuer og godbitbag rett foran ruten ble for mye av en fristelse. Så trakk dommeren for det meste andre han kunne trekke for også og kom m gode råd - så, ingen god helg på konkurransefronten.

Siden har jeg fokusert på gjennomtenkning av hva som er galt med ruten, denne har vi startet innlæring av helt på nytt. Som det har vært nå har bikkja "lært" at å rygge inn i ringen er flott, da kommer det ball. Dette var vel ikke helt etter intensjonen, men her er han like dum eller lur som pcen, gjør det jeg sier og han blir belønnet for, ikke det jeg har tenkt.

Konkurranseformen vet jeg ikke helt hva vi skal gjøre med enda, men finner vel på noe lurt. De andre jeg kjenner får det enten til, eller skaffer seg ny hund. Det siste er ikke noe alternativ, da vi gjør dette så lenge Scott og jeg synes det er moro.

1 kommentar:

  1. Av det lille jeg har vært borti lydighet synes jeg dette kan være en fin måte og trene rute på:

    http://www.youtube.com/watch?v=FCUg-AvYPE0

    Hovedprinsippet er å klikke/si bra og belønne hunden i det den nærmer seg ruten og belønne masse i ruten slik at ruten er en kjempe kul plass å være.

    I begynnelsen slipper du gjerne hunden nær ruten og idet han er på vei mot den kommer belønningen, så økes kravene til at han må ha minst 1 labb, 2 labb osv i ruten før belønningen kommer. Veldig greit å bruke ball her da belønningen kommer rask (kaste ballen mot hunden).

    SvarSlett