lørdag 29. juni 2013

Aivi og Scott går spor på Sviland

Guro m Aivi og oss la opp til å legge spor på Sviland. Litt sommerlate - avtalte vi å treffes 12.  Været var skiftende, litt regnbyger innimellom. Sol, overskyet, vind etc. Den stabile vinden fra bilveien nord vest- var jo aldeles ikke stabil nede med veien. Der kom den plutselig fra stikk motsatt retning.

Så var ikke Scott og jeg så late likevel, så vi var der sånn i halv elleve tiden. Gikk tur og rotet oss godt bort i "storskogen" og så i bjerke-krattet ned mot grustaket. Han er heldigvis god til å finne veien han Scott, så vi kom oss ut igjen etterhvert og opp grusstien til vår faste parkeringsplass. Der var det bare å kule det helt ned i solveggen til Guro og Aivi kom.

Vi ville ha et langt spor hver - langt i dette terrenget blir ca300 m. Tror i hvertfall begge de jeg la ble noe sånnt. Vi la et langt hver til oss selv, og så et til den andre. Gikk ned til bilveien og la et til hver av hundene på hver side av veien. Guro la et kort et for meg i "feltsøk"området ca 10-15m.

Endomondo sviktet helt i dag, og fant ingen satelitt. Derfor er det heller ingen track. Men, starten var i hogstfeltet 10-20 m fra bilveien, på sørsiden av grusveien inn mot Krokholen. Fulgte ryggen på hogstfeltet innover. Vanskelig å gå pga alle greinene på tvers. Dette er imidlertid nytt terreng for Scott å gå spor i, og det var litt av poenget. Etterhvert gikk vi nærmere grusveien og inn i høytgress og bjerkekratt terreng. Fulgte en sti et stykke og la opp til skifte av sti der den delte seg for å se hvordan han taklet det. Så ble det rett og slett litt vanskelig å holde oversikten, men endte opp rett på nedsiden av parkeringsplassen.

Mens vi ventet, bråkte hundene. Ganske gode begge to, men Scott tror jeg hadde fått været av godbitene i sporet, så han var helt på styr. Sporet lå vel kanskje rundt en time.

Morsomt å se hundene da vi tok frem ustyret. Begge to stilnet og ble kjempeoppmerksomme, og konsentrerte. Ingen tvil om at nå skulle de på jobb.

Langt spor
Sporet var krevende i starten, både pga vanskelig terreng å spore i, men også å gå i. Men Scott jobber godt. Han mistet det et par ganger i starten, tror jeg skal ta noen korte spor i sånn terreng for å trene det. Etterhvert kom han skikkelig i siget. I det høye gresset på slutten er jeg ikke helt sikker på om han mistet sporet eller ikke, husker ikke helt hvor jeg gikk. Men han fant i hvertfall sporslutt fra rette vinkel. Veldig bra.

Ukjent spor
Så var det det korte sporet. Guro hadde bare vist hvor det startet og sagt det gikk på skrå, hvilket vil si omtrent rett øst. Godt hun hadde sagt det, ellers hadde jeg sikkert stoppet ham.  Han durte imidlertid avgårde i full fres, ingen tvil på ham. Og der, rett i sporslutt. Ergo hadde han rett hele veien. Flink hund.

Så flatet han ut på parkeringsplassen, og like trøtt var Aivi da hun kom. To bråkete "flatter" var blitt to slitne og tause "flatter".

Neste ganger
  • Asfalt-spor med bacon-ost
  • Grus-spor - hørte noen tips om bacon i nylonstrømper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar