søndag 9. juni 2013

Rundering og tur på Sviland 8 juni

Aud Venke og Ekko, Kristin og Hera og oss stilte opp. Kristin ville prøve Hera igjen. Lett overskyet, passe varmt.Vi kjørte to relativt korte runder på Ekko og Scott. Hera fikk en runde og to spor.

Tanken var å få Scott til å leke, ikke spise. Han har lagt på seg etter at lekekameraten dro på sykkeltur.
Første runde startet vi litt utpå hogstfeltet og svingte så nordover innover langs vestsiden av Siljatoppen. Tydelig at hundene var tørste og at det var varmere enn vi trodde. Mange forsøk på å finne vann underveis. Scott startet første slaget med et overværsøk og fant en skank som hang i et tre. Etterhvert fikk jeg peilet han inn på at det var Aud Venke han skulle finne. På andre slaget for å finne Kristin utpå hogstfeltet var han langt av gårde før han fikk henne i nesa og fant henne på vei inn igjen. Men jobbet kjempebra. Så ble det travelt for Kristin, han fant nemlig ikke Aud Venke - det ble et blindslag. På tredje på henne gjorde han, men så ikke på fjerde. To blindslag på henne altså, men han fant Kristin på alle. Avsluttet på Aud Venke nederst på flaten. Litt dårlig radioforbindelse hos Kristin gjorde at hun fikk lekt lenge og vel med ham på alle slag. Tror det
 
Andre runde, startet vi inne ved myra for å slippe hogstfeltet. Han jobber bra fremover. Kommer fint inn mot meg. Har vært tydelig nå på at han skal komme inn. Og full gallopp, med tunga langt ut av kjeften. Kjørte flying hele veien. Tipper 3 slag på hver. Det som var mest bemerkelsesverdig her, tror jeg var starten hvor han ikke var på jobb, men så fant en vannflaske som han tok med på jobb og avleverte hos Aud Venke. Deretter fikk han party oppe i høyden hos Kristin, da han stakk av med godbitposen.

Etter trening gikk Scott og jeg en tur for å prøve å finne den fine lange turen til Gro og Tone. Vi kom fint rundt de nederste jordene, men havnet så på en serie gårdsveier. Snakket med en av de lokale for å finne en rundtur, men alle endte i gjerder - med kuer eller sauer bak. Derfor ble det nesten samme vei tilbake. I overkant av fem kilometer og en fin tur.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar