søndag 13. februar 2011

Rundering på Sviland

Kaldt og nydelig vær. Her har vi ikke vært siden sporkurset for et par år siden. Flott område. Vi stilte såpass tidlig at vi fikk en tur først sammen med Marina og Kira. Godt for hundene og få bevegt seg litt før de blir lagt på vent i bilene.

Vi var på gruppe med Cecilie og Myra, Jan Inge og Punky og Aud Venke og Ekko. Startet i nevnte rekkefølge med oss som nr. 2. Vi holdt oss i skogen på venstre side av parkeringsplassen. Denne gang skulle vi trene flying med figurantene nærme og synlige. Min forventning om nærme var nok enda nærmere, da folk fort forsvinner bak trestammene. Men på råd om at store hunder må få strukket seg ut litt i løpingen, holdt vi dem ca 15-20 m ut til sidene. God fart på Scott og stor iver. Dette er moro. Igjen leker han på et par slag (røde baller med hyssing), så godbiter - tørket fiskepudding. Han er kjapp ut når han blir ops på figurantene, og kjapp tilbake når de blir passive. Blir fortsatt usikker på midtlinjen hvis ikke han med en gang skjønner hvor han skal. Holdt imidlertid koken hele veien (vi stoppet med siste slaget litt oppi den bratte haugen) omlag 2-300 meter? Tildels turbo. Siste slaget hentet jeg ham inn. Tror vi skal gjøre det neste gang, kjøre enkeltslag, så hente ham inn og sende ham ut igjen. Eller sette meg på huk og belønne når han krysser midtlinjen, for så å sende ham ut. Farten har han, men kan prøve å styre ham.

Myra var kjempefin, skikkelig kosehund og også glad i leke. Brukte den siste slaget hennes, og det funket helt bra. Var også figurant for Punky med lange slag. Der er mange gode "håler" å gjemme seg i. Snakk om godbitjente. For ikke å snakke om utholdenheten. Fikk også prøvd midtlinjen igjen for Ekko. Nyttig det også. Han var helt klar da det var hans tur, og hadde en fabelaktig teknikk med labben for å komme gjennom isen og ned til vannet.

Det ble med en økt for oss denne dagen.

1 kommentar:

  1. Trur du tenkjer fornuftiog når det gjeld treninga med Scott. han kan gjerne styrast litt på midtlina.Men vi må arbeide slik at iveren ikkje forsvinn. Han er jo imponerande i si glede over jobben. Fart og glede! Han spinner jo til og med når han startar

    SvarSlett