søndag 6. mars 2011

Ski-VM og Lydighet

Midt i Ski-VM har det i grunnen vært mye fokus på hund og LP2 øvelser. Mye trening på de to svakeste øvelsene, rute og avstand. Avstandskoden knakk vi for et par uker siden. Ruten er der enda mere å gå på. Stopper før ruten og rygger (og da må vinkelen være rett for at hunden skal lande i ruten). I tillegg trener vi hold fast for å prøve å få bukt med tyggingen. Sistnevnte trener vi alle andre steder enn på banen.

Så var det 5-mila da. Den ble byttet ut med konkurranse på Åsen. Nydelig vær om enn noe kaldt på slutten. Vinterferie, så vi var litt få - rene "familie-stevne", god stemning.

Scott dro til med knall-karakterer fra start, 10, 8 og 9, men så mistet han oppmerksomheten under innkalling og innen jeg fikk ham tilbake fra drømmeland ble det en null. Deretter en 7er på Stå under marsj. Ruten fikk han 6 på. Ingen god karakter, men det er første gang vi har klart denne. Løp til det var en meter igjen og stoppet. Jeg holdt pusten og ventet på at han skulle gjøre det han pleide å gjøre, og det gjorde han. Rygget inn. Veldig fornøyd. Dessverre også en avsporing på apporten, bråstopp med apport i kjeften da det kom et pip, eller en unge som skrek eller noe tilsvarende fra publikum. Sto fjetret en lang stund (UTEN Å TYGGE),  før jeg fikk han på sporet igjen og inn. Siste øvelse var avstand, og der ble det 8. Veldig fornøyd med den, det var også første gang den gikk inn. Trakk for en dobbel-kommando først. Så ble det seier til Scott og meg i klasse 2, med en 2 premie og uten opprykk.

Da blir det bare å fokusere videre, samt fortsette å trene fokus på konkurranser. Det er fremdeles den aller største bøygen.

Nortug vant, men det vet vel alle. Vi brukte kvelden til å sjekke høydepunkt og få med spurten samt spise fastelavensboller.

1 kommentar: