onsdag 9. november 2011

En sjelden oppdatering.

Rundering Sælandsskogen Beg. av Nov.

Fint og mildt kjentes det ut da vi dro hjemmefra. Viste seg imidlertid å blåse litt mere nedover Jæren.
Aud Venke og Ekko, Gry og Silja, Marina og Kira og oss. Rask tur først med Scott og damene. Scott var kjempeklar og begynte å ule i bilen. Han ble dermed første-mann ut, (hadde kommet først også, faktisk).

Denne gang ville jeg trene flying, prøve å bruke vinden, for så å kalle ham inn på midtlinjen til et par slag på slutten. Dette for å få flyt på flyingen. Marina og Gry var figuranter, Marina på nedsiden. Vi startet nærmest bilene. Det var litt vanskelige vindforhold og det viste seg at vi nesten fikk den bakfra, samtidig var det ganske tett vegetasjon på høyre siden. Scott jobbet godt. I stedet for å gå rett ut, løp han imidlertid et par ganger tilbake til forrige funn-sted og fulgte sporet frem. Så også at han løp tilbake igjen og så stien frem, i stedet for å trekke fremover. Tror det var vinden som gjorde utslaget og lurte ham. Dette var spesielt tydelig på nedsiden mot bekken. Gikk litt bedre på oppsiden, hvor han hadde noe mere normal fremdrift. Trakk forøvrig fint inn til midtlinjen de gangene jeg ville ha ham inn til meg.  Han løp så mye at vi kunne se på snuten at han var sliten. Stoppet dermed i begynnelsen av bakken, mens leken var god. Bestemte oss for å starte i andre enden med de andre hundene, for å få vinden mere i mot.

Hadde egentlig tenkt meldingstrening i andre økt, men valgte ny rundering for å nytte meg av vinden. Nå startet vi i andre enden. Vinden litt ustadig herfra også. Et par ganger ble det stopp rett over midtlinjen, hvor han måtte tenke litt - og også få et lite knepp. - på oppsiden. Scott som de fleste andre tok seg en ekstra tur ut på myra på første slag på venstre side, da vinden skiftet rett rundt figuranten - og kanskje var det også noen godlukt. Han tok seg imidlertid inn igjen.

Neste gang blir det meldingstrening i skogen for første gang. Skal også fortsette med figuranter lengre ut og gradvis mere skjulte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar