søndag 3. april 2011

Skjæveland i fint vær

God runderings tur på Skjæveland. 5 stik, Aud Venke + Ekko, Gry + Silja, May Karin + Molly, Gro + Maja og oss. Egentlig helt perfekt antall. Dessuten var været og temperaturen sånn at vi kunne trappe ned på antall lag med ull. Fin vind ovenfra marka også, og det benyttet vi i treningen.

Første økt var Gry og May Karin figuranter, Aud Venke på midtlinjen. Planen var egentlig å ta Scott inn på midtlinjen for å trene på passeringer også. Imidlertid var hunden rimelig høy og passeringene var slettes ikke værst. Vi kjørte derfor flying og hadde kjempegod fart og drive på ham. Figurantene var relativt nærme, da jeg ønsket å sikre mønsteret og at han da visste hva han skulle. Tydelig at han så neste, før han passerte linjen og fløy derfor over i god fart. Lekte på første slaget, men så vant pølse og kyllingblandingen.  Kjempefint driv - så nesten sliten ut etterpå. Vi måtte slutte av da vi kom over haugen og ned mot veien (der hvor den svinger), der kom det nemlig en katt.

Neste økt bestemte vi å benytte vinden til å trene ham på overværsøk. Det har han ikke trent på siden kurset, og det er tydelig at han bruker mye øynene. Vi la derfor ut 2 figuranter opp mot steingjerdet, der vinden kom fra. Deretter en mellom veien og vannet. Gikk rolig bortover med Scott i bånd, mye snusing i bakken, og "hva er nå dette for noe da" blikk. Plutselig så vi på neseborene og hodereisingen at han fikk ferten av noe. Slapp ham, og han for som en kule. Ikke tvil om at han visste hva han skulle. Hentet ham, tilbake til midtlinjen og samme en gang til. Tydelig litt vanskeligere vindforhold, for da løp han først litt skjevt, men så så vi at han fikk ordentlig ferten av nestemann. Jaktlek med Gro. Kjempemorsomt. Deretter rundet vi ned mot elven/vannet og gikk motsatt. Litt vanskeligere vindforhold, måtte klatre litt oppover og gå både frem og tilbake litt mellom fuglehuset og veien til vannet. Plutselig fikk han ferten igjen og for avgårde. Arbeidsslag det siste. Kjempebra. Skal huske og trene dette også noen ganger når vindforholdene er gode.

Kaffepause etterpå, før det bar hjemover. Herlig dag.

1 kommentar:

  1. Ja, det var ein herleg dag! Scott jobabr som ein helt. Og imponert på overvêrssøket! Dette må du la han få prøve vidare.

    SvarSlett