mandag 30. mai 2011

7-nutsturen i Sandnes 29.5.11

Klart for årets 7-nutstur. Denne gangen Aksel, Scott og jeg.

"Fra Skytebanen på Vatne går denne storslåtte toppturen opp på Vassfjellet, Rudla,  Øvre Eikenuten, Dalsnuten, Fjogstadnuten, Bjørndalsfjellet og Mattirudla. Årets 7-nutstur er 17 km lang og går fra topp til topp på 7 nuter i området mellom Dale og Lutsi. Totalt er det 900 m oppstigning på turen." Sitat Stavanger Turistforening.Egentlig hadde vi gode planer om å starte tidlig, men ettersom både sønnen og jeg var rimelig trege og trengte både kaffe og te den morgenen, nådde vi ikke det målet. Skulle det bli noe, måtte vi våkne først.

Heldigvis var været ikke så værst, så gå på humøret kom seg, og vi la i vei. Ny retning dette året, først til Vassfjellet. Og akkurat som i fjor (og året før), kom der en byge der oppe. Det skulle vise seg og ikke bli den siste. Det virket som det var på toppene de kom, men det er selvfølgelig mulig at det ikke var akkurat sånn. Her er Aksel og Scott på toppen av første nuten.

Scott klarte gjerdeklyveren mellom Vassfjellet og Rudlå, men resten fikk vi ham under eller gjennom hundeportene. De var glatte for både to og firbeinte.

Lunchen ble inntatt litt før Gramstad, det var vel egentlig siste gang det var fint nok og livd nok til at vi synes det var hyggelig og sitte stille.

Noen av nutene synes vi vel mest kvalifiserte som knatter og ikke nuter. Men det er jo en kjempefin tur, og masse hyggelige  folk.

Siste toppen var Mattirudlå. Etter det var det bare beine vegen ned ryggen, opp og ned kraftgaten og hjem. På dette tidspunkt var vi lei av å fotografere hverandre, og sønnen hadde gjort unna alle gjøremål på toppen før jeg kom opp; stempling av topp, fotografering, se på utsikt etc. - bare ikke spist. Det gjorde vi for lite av. Vi oppdaget at vi hadde med både sjokolade og muffin hjem.

Scott var godt fornøyd med lengden på turen, men neppe med å gå 17 km i bånd, og til stadighet bli kommandert til å gå bak. Middagspølse som niste, telte vel også positivt. Et år til neste gang.

2 kommentarer:

  1. Spreke dokker e!!!
    Fint bilde av deg og Scott i headingen forresten. : )

    SvarSlett
  2. Sprekingar. Nei, vi burde nok heller tatt turen ein dag utan så mange menneske :).

    SvarSlett