mandag 9. januar 2012

Rundering på Skjæveland

Denne lørdagen var vi 7: Jan Inge og Marit med Punky og Vicky, Aud Venke /Ekko, Kari/Nicole, Gro/Maja, Marina/Kira og oss.

Det ble 2 økter på lille Nicole, Scott og Maja. Resten ga seg etter en runde.

Været betraktelig bedre enn forrige gang jeg var der på kurs, og enn varslet for helgen. Bare unntaksvis behov for regntøy og hetter etc. En del trekk fra sør/vest eller vest (ikke helt enig med kartet på gule sider), hvilket ga oss litt muligheter for overværsøk.

1 økt:: Flying og søksmønster:
Sikre at Scott jobber selv, samt noe fokus på kontakt på midtlinje. Gro midtlinje, Marit og Kari figuranter - synlige - relativt nærme. 2 slag lek på hver, deretter godbiter. Marit sier han leker bra - og slipper bra. 2 slag på hver side i den vestligste skogen og 2-3 på øst-siden etter veien.

1 slag: Helt på tur, løp stort på "Thomas språket" og med Gros evne til å kalle en spade en spade, "villmann". Svarte ikke på hverken "hit" eller fløyte i yr glede over å løpe villt rundt i skogen igjen med godbit i vente så snart han fannt noen. Sendte ham ut på nytt, og så gikk det gradvis bedre. Gav ham et "denne vei", i farta og det hørte han på, selv om der enda er litt å gå på. Ingen nøling på midtlinjen denne gang. Veldig bra, og bortsett fra et slag til - hvor han fannt noen interressante spor (Ekko,er du enig?), var det bra jobbing.

Jobbet også litt med fokus - kontakt, og det skal vi jobbe mere med, få presisjonen opp fra 50%  - "Å hei, er du her" til ""Hvor er du hen"?

2 økt: Melding - løsbitt og midtlinjelydighet - i skogen:
2 omganger hvor han fikk bittet (hageslange) av meg og så kommando "vis" Holdt bittet bra, litt tygging, men ene gangen slapp han det ikke før etter langtids herjing hos Gro.

2 omganger med bitt hos Gro, så inn til meg og ut på kommando "vis". Veldig bra det også. Bittet ble med ut begge ganger. Jaktlek med skinnet, kjempebra.

2 ganger hvor jeg satte han fra meg og gikk 10 meter fremover, slik at fig.Gro lå i rett vinkel ut fra meg. Kalte ham inn med "kom" og lot han passere på høyre - ikke håndtarget. Bra begge ganger, best siste. Da forelsket han seg helt i Gro, og jeg fannt bare en mølje av hund og menneske i skogen.

Lek, jaktleken med skinnet, ser ut til å være bankers. Sats mere på det, ikke bare "kamp"

Plan fremover
Jobb mere med midtlinjelydighet og fokus.
Veksle mellom flying og innkalling på midtlinje.
Tren trekant-innkalling i skogen.
Gjør midtlinjetrening i skogen.
Lek som over
Fortsett hold fast trening hjemme.

Mentaltest?

1 kommentar:

  1. Eg er heilt einig, sukkar Ekko frå soveplassen. Det var noko der som vi skulle ha sjekka skikkeleg. Og sjølvsagt treng vi springe villmann i skogen. Må jo slanke oss etter jula.

    Eg fekk ikkje sett Scott i aksjon, men at bittet si så klista er kjempebra!

    SvarSlett