torsdag 19. april 2012

Amokk lekser

Får trent alt for lite, og det straffer seg. Og altfor lite med andre som er på tilsvarende stadie. Noen foreslår mindre jobb, men ...Uansett, her kommer noe av det vi jobber med.

Ruten  - jada, det gjør vi enda.
Følger metoden med target bak ruten. Brukte syltetøy glass i begynnelsen, men har etterhvert gått ned til snuslokket igjen- eller en barkebit eller hva som helst. 2 klikk for tramp på "hva som helst", så vet han hva jeg vil. Bruker nå target av og til, spesielt på nye plasser, men ikke hver treningsøkt, og ikke hver første gang i ruten heller. Skal prøve å notere dette, så jeg sikrer progresjon. Jeg øyner faktisk håp.

Fvf v forstyrrelser.
Jeg trener på at han skal jobbe under forstyrrelser, skal kunne gå forbi leker, etc.  Dette går bra med ham og meg og våre leker/godbiter. Her tror jeg utfordringen må økes, slik at det er andres leker han skal gå forbi. Den ultimate testen er nok dummyen til en jaktlabrador vi kjenner, men det får vente.

Jobber også med belønning på forskjellige plasser - og ikke kun i slutten av øvelsene. Tror jeg må notere dette også for å sikre at ikke her blir et mønster.

Kjeder av 2 og 3 har jeg også jobbet med, men i noe mindre grad.

Mye lek, håper Amokk tar med flere fletter til neste kurs. Bestemmer noen dager hvor det bare er tur og lek og ikke moment-trening.

2 kommentarer: