lørdag 16. februar 2013

Luksus: Vinterferie og trening på dagtid.

Torsdag benyttet jeg fridagen til å dra på "Retriever" trening med Scott. Dvs, det var bare to retrievere. Vi la opp til sportrening og LP trening på Sviland; Marit og Jan m Punky og Vicky, Renate med Tinka og Tess, Kristin og Hera og oss.

Igjen var det kaldt, litt snø i luften, men mest vind. Vi trefftes ca 10. Planen var å legge spor først, så trene mens sporet lå og godgjorde seg.

LP på området
Scott var aldeles på styr da han fikk slippe ut av bilen. Her var altfor mange gode lukter etter tisper. Det var et svare styr og få ham til å tenke på noe annet. Den "halen" jeg hadde tatt med som leke, var i hvertfall ikke noe tess. Husk det til neste gang, er det gode lukter er det kun ball som funker.

Fellesdekk - denne gangen åpen. Scott lå, men for mye snusing, måtte inn og stoppe ham. Litt sånn som på Sviland i fjor. Imidlertid gjorde han ingenting av at Hera reiste seg ved siden av ham. Ellers lite å si om den.

Resten trente vi "alene", jeg hadde Scott på grusen. Trente rute, innkalling, stå u marsj og dekk u marsj, + fvf.

Rute, her stoppet han før han kom inn, men løp så videre ut. Han fikk ball som belønning. Tren fart med ham nå frem mot konkurranse, se om du skal finne en annen belønning.

Stå u marsj, det har han gjort bra i det siste. Tar et steg ekstra, men blir nå stående.
Dekk u marsj, har også gått bra i det siste, litt treig ned, men han er ingen bc.
Innkalling m stå, bruker et par skritt, men ellers synes jeg dette har vært bra. Må imidlertid fokusere på farten på denne hunden.

Kjeder, jeg husker ikke rekkefølgen, men så lenge jeg holder ham "fast", dvs ikke slipper opp mellom øvelsene, holder han konsentrasjonen bra. Skal fortsette med dette - og så knallbelønning i lang tid etterpå. Tren mye på dette fremover. Finn en ikke - islagt bane.

Spor
Jeg la sporet rett på nordsiden av området,bort mot grusveien. Nå åpent hogstfelt der og ikke som på Google kartet under.


Sporet var i overkant av 400 m da jeg la det, men Scott slo av en del,  og gikk mere rett på. Tracken sa rundt 330 da jeg gikk med ham. Det blåste kraftig østfra, så denne gangen brukte han nesa hele veien. Dette er et av de lengste sporene han har gått. Jobbet litt da vi krysset grusveien for å finne det igjen på andre siden. Mistet det et par ganger til, men sirklet bra og fant det igjen.
 
Belønningen tok så lang tid å spise at de fleste hadde dratt hjem før vi var tilbake.

1 kommentar:

  1. Godt jobba. Skjønar at han sov lenge etter trening. Ekko søv som ein stein etter gode spor. Det er tydeleg at det tar på hjernekapasiteten :).

    SvarSlett