søndag 3. februar 2013

En kald spor-dag på Sviland (Schaferhundklubben)

Lørdagen var opptatt, satset på spordag på søndag. Fikk selskap av Gry m Silja og Gro m Maja. Godt var det, været søndagsmorgen var lite innbydende, det fristet mest å være hjemme. Snø og vind.

Vi satset på Schaferhundklubbens bruks-område - og at det ikke ville være mange av dem på en søndag. De vi ikke sjekket med var: Blodspor - folket og Turfolket. Tross været ble det ganske travelt med folk og hunder, så våre fikk god trening med å jobbe med forstyrrelser.

Vi gikk en tur og luftet hundene og sjekket området først. Deretter fordelte vi området. Alle tre innover fra stien, paralellt med veien ut mot E39. Gry/Sija nærmest veien, så oss, så Gro/Maja. Deretter begynte folkene å komme.

Scott skulle få to spor. Et litt lengre, inn i skogen på høyre side av stien - over heia og innover mot "paintball" området. Her var det variert terreng med åpen skog - med noe tettere kratt i bånn. Det andre sporet la jeg på jordet - pløyd åker, prøvde å få vinden i ryggen. Belønningen lå i en lufthansa business class mappe. Bikkja er da velutstyrt.

Vi hutret og frøys til sporene hadde ligget en time, da orket vi ikke vente lengre.

1st sporSporstart var merket med gul sløyfe, selve starten litt inn i terrenget for å unngå at der gikk andre hunder i den. Godt tenkt, MEN.. Der kom en familie med hund. De valgte å gå inn i terrenget akkurat ved sløyfen og la hunden forsyne seg av kjøttkakene. Jeg spurte pent (håper jeg) om de kunne gå stien videre. Det gjorde de og gikk ned og inn i Gry's spor i stedet. Sorry Gry. Da hund og familie var gått videre, fikk vi startet. Sporet var ca 250 meter og jeg tror Scott gikk det veldig bra. Sirklet et par ganger for å finne igjen sporet - og tok muligens en shortcut, ellers rett på. Måtte også lete litt da vi krysset over en sti. På tilbakeveien så vi blodsporfolket krysse foran oss, hvilket nok betyr at vi har lagt sporene over hverandre. Det var ingen problem for Scott. Han jobbet veldig konsentrert og godt. Vindretningen var veldig vanskelig å bestemme, mulig han gikk noe mot vinden på dette sporet, men det var som sagt inni skogen.

På tilbakeveien ble det litt for mye i baksporet - var litt redd for å komme borti Gry. Det skal jeg passe på ikke å gjøre neste gang. Som Gro sa, han får jo faktisk belønning, når han rydder opp på tilbakeveien.2nd spor
Dette var et kort spor på ca 50 m. Nede på et opp-pløyet og frosset jorde. Forsøkte her å legge sporet "med vinden". Her hadde snøen lagt seg litt mere enn inni skogen. Sporferten var litt mere tricky å få tak i her, så det ut som. Måtte sirkle et par ganger før han fant det, men jobbet konsentrert og godt. Tydelig at han vet hva han skal gjøre. Så gikk han faktisk for langt - og forbi slutten. Skjønte imidlertid raskt at det var stopp, kom tilbake og fant belønningen. Kjøttkaker og oksehale. Oksehalen var nok frossen, Scott sto lenge på jorde og tygget.


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar