lørdag 8. juni 2013

Innlæring av asfaltspor

Formål: og hvorfor?

 • Lære asfaltspor                                                               Ja
 • Gå mer nøyaktig?                                                           Tja
  • I forhold til å ikke miste det                                 Ja
  • Spor vs vittring                                                      Tror ikke det er viktig for meg
 • Kunne gå på alle underlag?                                           Ja
 • Kunne gå bare på sporet uten sluttbelønning?            Nei 

Tastarustå skole

Ettermiddag, grått. Oppe ved benkene. Oss to.
På begge skrapte jeg godbit under stor støvel og skrapte duft på asfalten. Ingen godbiter i sporet (for det skulle man jo inte ha). Kort spor - ca 5 m. Scott så at jeg la det, vi gikk med en gang. Hadde bare halsbåndet på tror jeg)

1 asfaltsporforsøk:
Scott skjønner ingenting.  Snuser litt siden jeg tydeligvis vil at han skal det, men ikke noe mer. Tok ham av etter kort tid.

2 asfaltsporforsøk
Scott skjønner ingenting. Snuser litt siden jeg tydeligvis vil at han skal det, men ikke noe mer. Tok ham av etter kort tid. Jeg konkluderer at her må jeg tenke litt til først, på hvordan best få ham på sporet (bokstavelig talt).

Dale - Bruksgruppa

Formiddag, fint vær. Aud-Venke - Ekko, Kristin-Hera og oss.

3 asfaltsporforsøk
Scott skjønner at jeg vil noe, men ikke hva. Noen veldig interresante busker  i nærheten. Kanskje det er der hun vil noe.


4 asfaltsporforsøk
Sporet er gått i en renne i asfalten, så jeg vet hvor. Spor nøyaktighet er ikke noe problem. Vi er ikke i nærheten. Må rett å slett legge opp en annen taktikk. (Eller bruke et ukjent antall timer på dette).

Tror jeg gikk begge disse med Cerox på, det var i hvertfall ikke noe godt sjakktrekk.

Denne dagen gikk vi også et vanlig spor. Det gikk en del bedre, det er imidlertid ikke beskrevet her.

Forus - Statoils aktivitetsområde.

Tanken var denne gangen å legge sporet i "veikanten", dvs nærmere det han har gjort før, for at Scott skal kjenne igjen situasjonen og skjønne hva han skal gjøre. I tillegg byttet jeg ut Cherox med sokkelesten, og la ut noen små godbiter underveis. Tobias anbefalte å kaste dem over hunden, men vet av erfaring at Scott da helt mister konsentrasjonen. Fant to områder på uteområdet, hver på ca 10 meter og rett i kanten med en gressplen.

5 asfaltsporforsøk og 6 asfaltsporforsøk
Unektelig en del virring fortsatt, men her fikk han nok forsterkning til å skjønne hva det var jeg var ute etter. Ergo begynte han å jobbe. Godt fornøyd med det. Var også godt fornøyd med at det denne gangen ikke kom masse kolleger ut fra jobb, det gjør det ofte når jeg trener hunden der.


Lundsvågen naturskole

Hadde 3 timer til rådighet, mens tenåringene var på håndballtrening. Kjørte ut til det stedet jeg "kan" på Hundvåg. Først litt tur og lek, så jobbing: Etter jobbing fikk jeg drøst litt med "gartneren" i hallen, som jeg kjenner fra SBK.  Jeg la belønning i slutten av begge sporene.

7 asfaltspor(forsøk)
La dette på kanten av asfalt og grus. I sokkelesten med små godbiter trykket ned i asfalten. 6-7 m. Der er en del virring på ham. Derfor må vi mye tilbake. Ser ikke helt hvordan få frem den utrolige nøyaktigheten. Dvs, hvordan gjøre sporet interressant nok.

Det er nemlig ikke tvil om at han kan følge spor på asfalt hvis han finner noe interressant.
8 asfaltsporforsøk
Dette la jeg omtrent samme avstand, men på fortauet langs veikanten slik at det var gress på ene siden. Tror konsentrasjonen ble dårligere. Alltid noe moro inni høyt gress.

Jåttåvågen vgs

Fredag kveld, fint vær. Kristin-Hera og oss. Av en eller annen grunn tror vi Scott fikk et spor mer enn Hera, det var jo ikke meningen. Men så måtte jeg "løpe hjem" å lage middag. Nedtrykte godbiter i sporet og belønning i enden. Ferske spor, han så jeg la dem ut.

9 asfaltspor(?)
Langs en gresskant. 6-7 m. En god del virring, men mener han konset bedre innimellom. Skjørt. Må finne en måte å gjøre sporene mere interressante.

10 asfaltspor(?)
Midt i asfalten, langs en renne. Omtrent samme lengde. Husker ikke helt, men mener han jobber noe bedre. Vinden vanskelig - rundt et hjørne

11 asfaltspor
Næmer vi oss noe? Langs en renne litt nedover en bakke. Da vi kom tilbake for å gå sporet, var det ingen godbiter igjen. Den måka jeg så spankulere oppover der hadde plukket med alle. Imidlertid mener jeg at her var jo Scott faktisk på og jobbet seg nedover. Farten økte og nesa ned. Er du enig Kristin?1 kommentar:

 1. Dette er spennande. Vi skal nok få Scott på sporet. Vi finn ein kveld denne veka om du kan. Eg er litt hekta på å få bajasen min i gangòg.

  SvarSlett