lørdag 6. september 2014

Overvær i Sælandsskogen

Varslet mye regn. Og en del av det kom mens vi trente, imidlertid var det så som så med vind.
Kari - m Nicole og Scott og jeg fikk oss to god økter. Begge finspisset treningen denne gang, jeg på overvær og hun på meldinger. Lenge siden sist vi har trent på overvær spesielt. Kommando "Pass På", samt bringkobbel på.


Første økt:

Søk 1: Kari la seg på venstre side nærme plassen, og vi gikk et stykke innover før vi snudde og gikk inn I terrenget mot henne. Fant henne ikke, jeg passerte I hvertfall Ganske nærme, det tror jeg Scott gjorde også. Lite trekk, men kom nok fra feil sted. Vi snudde og gikk utover igjen langs stien, og da ble det veldig tydelig da Scott fikk overværet og stakk til skogs og fant henne.


Søk 2: Kari la seg på høyre side oppe I bakken, og vi gikk nede langs bekken. Nå visste jeg hvor hun lå, men Scott fikk færten før vi kom parallellt med henne, og gikk rett på.


Andre økt:

Søk 3: Figurant lå oppe I barskogen - ut fra bunnen av bakken. Inn fra orienteringsmerket. Scott helt på hugget og hadde fått overværet før vi kom frem til market, fikk på ham kobbelet og til skogs stakk ham. Hun var mye lengre unna enn det jeg trodde, så dette var kjempebra.


Søk 4: Skulle vært det siste, men her rotet vi litt og han fant henne altfor lett.


Søk 5: Omorganiserte oss litt, for å få et slag/søk til høyre siden alle andre hadde gått opp til venstre. S+L gikk helt inn - og gikk tilbake langs hestestien. Først stakk han avgårde videre mot gårdene. Jeg plystret og ga signal om annen retning. Bikkja kom tilbake og forsvant I rett retning - opp på stein igjen inntil han fant Kari (som da lå litt til venstre for ham) I skråningen.


Kjempebra trening. Han rotet litt på første, litt på tur - og vimsete, men på alle andre økter søk var han på jobb. Trengte påminnelsen, og det var nyttig å gjøre flere etterhverandre. Tipper at neste gang noen skal finnes, så finner han Kari.