lørdag 19. mars 2016

Spor trening

Mandag kveld var vi bare to som trente. Opphold, kaldt.

Det ble nytt parallellspor med Ekko på Ullandhaug. Vi startet med fem-seks meter mellom dem, så gikk sporene en stund parallellt over en slette. Etterhvert skilte de lag for å gå rundt på hver sin side av et bygg, for så igjen å fortsette på parallellt på andre siden. Der var imidlertid avstanden mye større. Begge hundene startet på gress, så et stykke på asfalt, før det igjen gikk over på gress. Ca hundre meter spor.

Begge hundene konsentrert om sporet, bryr seg ingenting om "naboen". Nesa i bakken og full jobb fremover. Litt utfordringer for Scott da vi skulle krysse veien, men fortsatte så på asfalten nedover en oppgang til bygget. Traff en student der som synes han var stor og ikke helt visste hvor hun skulle gjøre av seg. Etter som hun gikk midt i sporet hans, så fortsatte bare Scott å jobbe rett fremover.  På den andre siden av bygget fikk han også med seg det jeg hadde lagt av vinkler. Veldig bra jobbet av begge to.

Scott brukte turen etterpå til å markere hvor dumt han synes det er å gå i bånd.

Lørdag formiddag fikk vi ikke med oss den vanlige brukstreningen. Måtte ta et alternativ.
Dro til Sviland - og la et spor med to gjenstander - og varierende underlag. Tipper det var ca 500 meter. Ned stien  mot asfalt-området. Fulgte stien, så skarpt til venstre i bånd, over noe vann og siv, opp på en voll, etter noen flere meter, skarpt venstre (hårnålsving) - ned av vollen, deretter over asfalt, for så å gå ut på sletta. Ny vinkel der for å følge ferdig sløyfet spor. Avslutte med å krysse bekken - og gå opp i skogen.

Gikk en tur i Arboretet mens sporet lå og godgjorde seg. Tipper det lå en time.

Scott går veldig bra synes jeg. Han er litt rask, hvilket gjør at han av og til mister sporet, men han jobber og det er etterhvert ganske greit å se når han får sporfert igjen og kommer seg innpå. Sirkler rundt - og så er han rett på. Han tok alle de skarpe vinklene, - inkludert hårnålsvingen - fortsatte et par meter for langt først - og så rett tilbake og ned. Litt mer sliter han over asfalten, men kommer seg likevel bra i rett retning. Over sletta var det enkleste, så der er vel farten litt i høyeste laget (for meg). Bekken på slutten var heller ikke noe problem.

Han markerte den første gjenstanden - og plukket den så opp (den blå sløyfen). Så var han kjapt nedpå og markerte den neste, men frøs ikke.

Videre utfordringer:

  • Jeg skal trene markeringer mer utenfor sporet. 
  • Skal legge et spor på kilometeren igjen snart.
  • Skal krysse bekken, men gå litt i den, så sporet kommer ut litt lengre borte.Avsluttet med litt jakt-trening

Feltsøk
La ut to dummyer mens Scott lå i bilen.
Sendte ham ut, først på den ene, så på den andre. Avstand utover - 5-10 m. Han kom fint inn med begge, men får fortsatt hjelp fra meg med fløytesignal - og til dels gå bakover/snu meg bort. La så ut en til i samme området, mens Scott satt og så på. Han satt i ro som han skulle, ble sendt ut og søkte og fant og avleverte også den. Prøvde seg med å slippe foran føttene mine, men avleverer når jeg sier det.

Godt fornøyd med dette.

(Søk-apport)

Dirigering
Fikk Scott på plass, gikk så og la ut en dummy 15 meter borti veien. Han satt fint til jeg kom tilbake. Sendte ham så ut - med signal. Han plukket dummyen fint, men tok seg en tur ut på området på siden. Jeg fløytet ham inn - og da kom han inn med en gang - og avleverte.

Tok sjansen på en til. Nå hadde han tydeligvis fått lopper i blodet, så dette holdt hardt. Tok ham i båndet og fikk ham på plass igjen, før jeg sendte ut. Samme som med første, plukket fint - ut på siden, men kom og avleverte da jeg fløytet. Skulle ikke sendt ham ut på denne, heller brukt det som passitivitetstrening.

(Ut)

Videre utfordringer

  • passitivitets-trening
  • lineføring
  • avleveringer, må trene mye her, for at han ikke skal stikke av med dem. Må også på et eller annet tidspunkt trene - uten belønning for hver apport, men det ligger nok et stykke frem.