søndag 9. oktober 2011

Sviland i sol

Værmeldingen tydet å fint vær, og det stemte, sesielt etterhvert. Imidlertid ganske kaldt fra starten.

6 stk på runderingen denne lørdagen: Gro og Gry med Maja og Silja,  Aud Venke med Ekko og Kari, Katrine og Lise med flattene Tammie, Max og Scott.

Så så det plutselig ut som om vi skulle bli veldig mange flere, ca "syv og tyve" biler toget inn på parkeringsplassen. Det var schaferhundklubben som skulle trene, men vi fra retrieverklubben var først, så de andre klarte heldigvis å snu uten å hverken ødelegge egne eller andres biler. Ganske trangt der inne.

Planen var denne gang å fortsette treningen med "trekantinnkalling", dvs sende Scott rett ut, for så å kalle ham inn til meg på midtlinjen samt få ham til å trekke frem. Dette synes jeg etterhvert fungerer ganske bra, men presisjonen i utsendelsen må vi jobbe med. Ellers kan hunden lett gå litt feil. Har derfor jobbet litt med lydpåvirkning fra figurant (knekke kvist).  Ser også at han av og til kommer buet inn til midtlinjen, spørsmålet er om jeg kan gjøre retningen på ropet bedre også, for å vise klarere hvor jeg er. Intensiteten er det ingenting å si på. Full spiker og bråstopp på midtlinjen.

Etterhvert tenkte bestemte jeg meg for (etter samråd med AV) å ta et par flying slag igjen. Det er ganske lenge siden og viste seg å være på høy tid. Scott har glemt det litt ut og bråstoppet etter å ha passert midtlinjen som han skal. Jeg prøvde å hjelpe til med å ta fart, løpe over midtlinjen og gi kommando og retning. Et par slag her som ikke funket. Vi trakk derfor Gry inn og gjorde henne synlig som siste for å avslutte med et vellykket slag. Denne gang forsvant han over, men "fant henne ikke", Gry sto stille og Scott stoppet rett foran - før han forsvant på tur og måtte ropes inn. Siste slaget ble han derfor sendt ut direkte igjen - tydelig trøtt. Husker fra før at han aldri har hatt helt skjulte figuranter og null påvirkning når vi har kjørt flying. Jeg skal derfor passe på det igjen neste gang.

Etter en god pause og liten tur med Tammie tok vi en økt nr 2 (og 3 for Gry og jeg) med meldingstrening. Da var det Gro, Gry og jeg som var igjen

Vi kjørte
 • få løsbitt hos figurant

 • komme inn til meg

 • sitt og hold bittet til kommando vis

 • ut til figurant for belønning

  Vi økte avstanden etterhvert, + jobbet spesifikt med å sikre at Scott sitter og holder bittet inntil jeg enten sier takk/slipp eller i hvertfall VIS. Han skal ikke slippe før han har fått kommando. Dette gikk først bra, så tror vi han ble litt forstyrret av en turgjenger (mistet fokus) og plutselig var han veldig trøtt, vegret seg for løsbittet, glemte hva han skulle etc. Tok derfor en siste "melding" med nytt bitt (slangebit) og veldig kort avstand for å sikre suksess. Så ga vi ham fri for dagen. PASS PÅ Å STOPPE I TIDE må være en lærdom her. Veldig fristende å fortsette når alt ser supert ut, og så er det plutselig stopp. Imidlertid veldig fornøyd med treningen.

  Kari og Tammie var med for første gang etter kurset. Jeg var en av figurantene. Vi startet forsiktig med kort avstand for at hun skulle huske hvordan dette skulle gjøres. Dette gikk helt supert fra der jeg lå, vi kunne raskt øke avstanden til figurantene. La merke til at selv om Tammie kan være veldig kosete til vanlig - og at hun tydelig likte godbitene, var hun ganske giret og klar til å løpe videre ganske snart. Tror derfor vi skal prøve med noen leker også neste gang. Kari, dette var tips til deg også.


 • Et par bilder fra livet som figurant for Maja og Ekko. Ekko kom så brått på fra uventet vinkel at da mistet jeg kameraet etterpå. Fant det heldigvis igjen.  Plan for neste rundering blir:
  1 økt)
  • Kjøre flying først med synlige figuranter og kanskje også påvirkning helt i starten for å sikre at han lykkes først, for så gradvis og sende dem lengre ut og redusere påvirkningen.
  • Ta et eller to slag på slutten med trekantinnkalling og utsendelse fra midtlinjen, da med figuranter lengre ute. Dette blir litt avhengig av hvordan flyingen fungerer.
  • Tror det er viktig å variere noe på hver trening.
  2 økt)
  • Meldingstrening med løsbitt, de to siste stepene. Begynne nærme for så å øke avstanden etterhvert.
   • få løsbitt hos figurant
   • komme inn til meg
   • sitt og hold bittet til kommando vis
   • ut til figurant for belønning

  Mandag blir det
  • Bruks øvelse på området: forangåing i line - dette har vi ikke gjort før.
  • Meldingstrening på området som skissert over.

  Tur og trøffelsanking  Maja leter etter trøfler og Scott lærer. Til slutt er det siste badet denne dagen.

  2 kommentarer:

  1. Takk for en herlig soldag på Sviland. : ) Sikkert lurt ja å veksle mellom flying og enkeltslag i samme økt. : )
   Du er flink til å oppsummere og planlegge treningen din. : )

   SvarSlett
  2. Eg er heilt einig med Gro. Kjekk dag for oss alle. Og Scott jobbar som ein helt. Trur du har rett i det du oppsummerer.

   Vi skal òg prøve oss på trening på området i morgon.

   SvarSlett