søndag 1. desember 2013

Det sporer og det sporer

Onsdag
 
Asfaltgutta fikk seg en tur på Statoil igjen. Ble to spor i annen etasje og et på gress nede til slutt.
Ble litt mye preik med kolleger denne dagen.
 
Spor 1:
Langs Forusbeen mot motorveien. Under tak frem til oppkjørselen til 3 etg. Hadde skrapt pølsebit i bakken, men ikke lagt ut noen biter. Bra innimellom, men etter et katastrofalt kast av kjøttbolle som belønning - som havnet litt på siden, mente AV at han var mer på godbitsøk enn noe annet.
 
Spor 2: husker jeg ikke noe av, bortsett fra at det gikk i 90 grader på det første.
 
Tror ikke kasting underveis i sporet er det beste for Scott og meg. Får finne på noe lurere.
 
Spor 3: Gresset.
Dette la jeg i gresset nede ved C blokka. Hele gresslengden bort, så vinkel til høyre rundt hjørnet. Denne gikk jeg frem og tilbake et par ganger. Scott gikk veldig bra fra start og bort til treet, men vinkelen tok han ikke i det hele tatt.
 
Lørdag: Dale 
Aud Venke og Ekko, Jan Inge og Punky, Marit og Touch og meg og Scott møtte på Dale. Vi fikk oss en liten tur oppover lia før start denne gangen. Jeg ville ha et langt spor - og så trene litt vinkler på gresset. Ble enige om at jeg skulle legge spor til Ekko (fra sjøen og oppover) og Aud Venke til Ekko. Jan Inge og Marit trente lydighet i påvente av sporene. Så bare snurten av en nydelig ruteøvelse av Touch. Synes jeg hadde lagt et tøft spor til Ekko, inntil jeg fikk gå Scott sitt. Aud Venke tok et bilde mens vi gikk sporet hun hadde lagt.
6-700 m spor. Heldigvis var hun med da jeg gikk det, ellers hadde vi havnet galt av sted. Ikke mye høydeskifter, men ulendt, stein, høyt gress, bekker, busker...

Det gule er Scotts spor. Her er ikke med de avstikkerne han tok før vi fikk han på sporet igjen, og heller ikke snarveiene gjennom busker og kratt og over stokker og stein. Der ble Aud Venke av en eller annen grunn ikke med.  Følge meg litt lost til tider, men sporlegger sa fra når bikkja tok helt feil retning. Hadde vi gått alene, hadde jeg nok fulgt ham feil vei.


Læring:
a) Les bikkja bedre, kommer hodet opp og han søker, så er han av sporet. Finn tilbake igjen.
b) tempoet skal komme ned automatisk ved lengre spor, vel, da var ikke dette langt nok.
c) Dette var omtrent 3 ganger så langt som før - og lengden var overhodet ikke noe problem. Han festet seg vel egentlig bedre i sporet etter hvert.
d) Tren flere lange spor hvor andre har lagt dem - men ta med sporleggeren foreløpig.

1 kommentar:

  1. Hm. forsvann innlegget mitt? Det eg ville ha sagt er i alle fall: Godt oppsummert. Men legg til: minn hunden på å søke spor når han byrjar virre. Då verka det som han kom på ka lukt han var på jakt etter.
    Veldig kjekt å legge spor for dokker. Blei fleire utfordringar enn eg hadde tenkt, men dei tok de jo på strak arm :)

    SvarSlett