lørdag 22. november 2014

En lang sporuke

Mandag: Retrieverklubben: Asfaltspor: Ullandhaug: Mørkt


Aud Venke + Ekko, Kari m Nicole, Gry m Silja, Lise og Scott

La sporene selv, to ganger en halv parkeringslengde. Liggetid ca tre kvarter. Noe godbiter innimellom - og litt merking med sløyfer. Ca en times liggetid. Han startet bra. Så vimet han litt, "jobber han, eller ikke". Han passet på å markere på alle sløyfene i hvertfall. Det er jo de, hundene ikke merker har jeg blitt fortalt. Tidvis gikk han bra. Fikk en utfordring på andre sporet, da bilene hadde flyttet seg og vi måtte presse oss inn bak en.


Lørdag: Retrieverklubben: Spor + områdetrening. Sviland. Dagtid - opphold


Lise m Scott og Tammie.


La et spor til Scott først. Tenkte en kilometer, men det ble bare rundt 350 m. Hadde ikke batterier til GPS, så har målt det sånn ca opp senere. Gutten jobbet som en helt. Veldig morsomt. Litt høy er han jo, men det var bare et sted i terrenget han var litt usikker. Ellers klar. Så fikk han litt problem over asfalten. Han hadde kommet seg på sporet, men jeg matte stoppe ham ettersom linen satt fast. Da mistet han sporet. Det var nok jeg som dirigerte ham i rett retning over asfalten etterpå. Morsomt spor.

Gikk tur med begge på Sviland. Deretter trente vi lydighet på området. Her er et par bilder fra innkallingstreningen I stereo.
Tammie fikk til slutt bli med på sjarmøretappen opp Eikeskogfjellet, mens Scott lå i bilen og slappet av.Søndag: Canis: Id-søk: Flassa: Dagtid, sol men kaldt.


5 mennesker med hunder. Dette ble travelt, og sistemann kom ikke i mål før det nesten var mørkt. Scott var imidlertid første mann ut. Vi bestilte et spor på ca 200 m. Det første var 406m. Her gikk første halvdel langs sti, og det ble en del vimsing på gutten. Til tider usikker på om han jobber, men sånn er han jo av og til. Da sporet gikk opp og ut i terrenget var det imidlertid ingen tvil. Full fres. Brydde seg ikke om at det kom en hund i mot. Høy neseføring. Skyldes litt ferskt spor - og litt at jeg har en overværshund.

Det andre var noe kortere - i underkant av 300 m. Der hadde jeg lagt inn en vinkel - og en falsk figurant. Scott slet veldig i vinkelen. Ville svært gjerne følge Kjetil, og dessverre kom vi nok for langt opp og forbi vinkelen. Gikk derfor en del tid - før jeg fikk ham på sporet igjen. Men da jobbet han bra videre. Han var godt fornøyd da han fant Siw liggende under et camonett midt I turstien. Hva turistene trodde hun drev med, er imidlertid usikkert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar