søndag 25. august 2013

Sportrening uke 34:

Mandagstrening bak OD
Sol, syv halv åtte tiden. Varmt. Denne gang la jeg 3 asfaltspor (40-43) på ca 5 m hver på betongen mellom byggene. Disse lå kort tid, ergo ferskspor. Brukte ikke mye hjelp nå, bare littegranne skraping av en godbit.

Oppsummering
En del virring, spesielt på det første. Så kom han litt inn i det og gikk bedre på slutten. Må fortsatt jobbe med å holde nesen nede. Prøv å la dem ligge lengre. Samt pass på å legg flere dager i uken, så ikke han "glemmer det ut".


Onsdagstrening på Teinå skole

Opphold, syv halv åtte tiden. Varmt. La 3 korte spor av 5-10 m, det siste lengst. Disse lå kort tid, ergo ferskspor. Brukte små godbiter på bakken. Ga belønningen fra hånden ved enden.
1)  Grusspor No ..., i kanten av leke-området. Hadde ikke helt taket her, gled lett ut til siden etc. Lignet litt på da vi begynte med asfaltspor.
2)  AS no..., men på sykkelstien. Dvs mye barnåler, litt gress og grus. Litt virring her også, men her var han tross alt mer på hugget og jobbet.
3)  AS no..., på skoleplassen parallelt med skolen. Helt i kanten - mot lekeområde, avgrenset av kantstein. Her lå ferten innerst mot kantteinen, tror derfor den ble mer konsentrert på tross av like kort tid. Denne gangen gikk han bra, god fremdrift og ingen (lite) virring ut på siden

Oppsummering
En del virring. Virker som det er vanskelig. Tror jeg skal jobbe med spor som har ligget lengre, + at jeg skal trene oftere (ikke så mye at han blir lei). Ser også at han blir avhengig av meg, hvis jeg stopper ham, snur han og ser på meg - hva nå?

Lørdagstrening på Seland

Jeg hadde tenkt meg på runderingstrening, men så av deltakerne at det kom til å bli spor. Ettersom jeg glemte alt runderingsutstyret var det like greit. Aud Venke- Ekko, Eldrid og Alfred og vi stilte i nydelig vær kl. halv ti.

Eldrid og Aud Venke gikk hakk i hel på en linje. Etter en stund gikk Aud Venke til siden og kom tilbake til meg. Eldrid gikk rett frem og gjemte seg. Spor nr. 2 nesten likt, bortsett fra at da gikk de i hver sin retning. Fikk låne skinnveska til Eldrid som "smeller". Første gang for oss, så vi måtte lære litt.

ID spor 1 og 2: . Skogsbunn, barnåler, litt gress. Ferskt
ID S1 Vi gikk stien nesten til endes og startet derfra. Scotts spor gikk på nord-øst siden av stien i barskog. Vi gikk nedover lia fra stien. Litt vanskelig, siden jeg hadde null peiling på hvor jeg skulle og om vi var på rett vei. Etter en stund mente AV at vi hadde gått litt for langt ned, ergo litt opp igjen. Scott måtte lukte på veska noen ganger, og trengte litt hjelp. Vanskelig område i og med at mange hadde vært i skogen. Det var jo også helt nytt at to stykk hadde gått i samme sporet. Snudde seg og så på meg. Etter at AV hadde gått ut av sporet, ble han sikker i sin sak og raste av gårde. Ingen problem med å finne henne.

IS S2. Han så at de gikk. Slet litt i starten nå også, og måtte lukte litt ekstra. Tror også nå, det ble mye bedre etter at AV hadde gått ut og det kun var et spor igjen. Gjorde ingen tegn til å følge luresporet. Så tok han plutselig av i rett retning, - jeg måtte slippe. Deretter fikk han ferten av noe annet og dro feil vei. Fikk etter hvert tak i ham igjen. Så litt etter fikk han ferten i nesen igjen, og da var det ikke tvil. Han hadde heller ikke tid til noen sporgåing - full pinne etter overværet og rett i fanget på Eldrid.

Oppsummering:
 Tja, hva lærte vi av dette. Det var gøy. Nytt. Han lot seg ikke lure. Men tydelig litt vanskelig å følge sporene, ingen tålmodighet når han først visste hvor han skulle.

Spor 3: Skogsbunn, høyt gress. 100m. 2t+ gammelt
Der var møye folk i skogen - og de hadde gått på kryss og tvers og overalt, både menn og kvinner og barn.
Alfred.
Vi gikk opp på vestsiden av stien (nærmest parkeringsplassen). Høyt gress nesten hele veien, og masse små løvtrær. Scott går bra og jeg mener vel han er blitt sikrere. Hadde et par slag til sides, men mener mindre enn før. Kanskje også fordi sporet hadde ligget lengre. Nesa bedre ned. Gikk rett på alle sløyfene. Men han gikk forbi slutten - og da ble det virring, for der hadde ikke jeg gått heller. Tok han litt tilbake igjen. Hadde kun 3 godbitdepoter denne gang.


Oppsummering:
Gjør det mere, lengre liggetid. Varier tid, vær, terreng etc.

3 kommentarer:

 1. Einig i at spora kan ligge lengre for desse ivrige hundane.
  Scott var fantastisk å sjå på då han fekk ferten av Eldrid. For ein fart!

  SvarSlett
 2. PS. det er vanleg å røpe fotografen...

  SvarSlett
 3. Hm, her har kildekontrollen vært for dårlig. Begge bildene tatt av Aud Venke Østerhus.

  SvarSlett