lørdag 19. mai 2012

"Min lille blondine"

I dag var vi bare Aud Venke - Ekko og Scott og meg som var klar. La derfor om planene litt og dro til Dale for å gå spor.

Vi la ut hvert vårt spor for den andre. Jeg fikk låne Mobil-GPSen til Aud Venke og den kan jeg visst trene litt på. Det går an å se hvor langt en har gått underveis, på den. Det skal jeg gjøre neste gang. Markeringssløyfe bare i begynnelsen og slutt.

Aud Venke la ut et godbit-spor til Scott og meg. Jeg må ha noe flere sløyfer underveis ettersom vi har gått litt lite spor og det er litt for lenge mellom hver gang. I dag var det fiskepudding.

Mens sporene lå og godgjorde seg, tenkte vi å trene hundene. Jeg ville trene meldinger, det har vi jo nå gjort to lørdager - med fulle meldinger (løsbitt) inne i skogen. Tenkte derfor det også her, med utgangspunkt i stien. Gikk nedover til venstre mot trafoen. Aud Venke la seg ut i terrenget, fullt synlig. Men, han som skulle jobbe da? Han var ikke på nett.

Melding
Første slag: Hva var det nå jeg skulle? Huff det klør sånn, det fæle dekkenet. Åja, der sitter det en. Så var det full spiker ut, ta bittet, sette seg ned, klø seg, gå litt, rulle seg, klø seg, tygge på bittet, rulle seg, grave ned bittet, ...

Andre slag: Prøvde å sende ham ut på nytt, mere av det samme. Etterhvert så vi bare et nydelig flat hode som stakk opp av lyngen: "Hva forventer du at jeg skal jobbe? Jeg ble jo anskaffet for utseendets skyld, gjorde jeg ikke? Er jeg ikke pen." Derav, blondine stemplet.

Tredje slag: Gikk et par hakk tilbake, av med vesten og startet hos Aud Venke, det gikk litt bedre, men ikke megabra. Slangebittet ble behørig delt i to og gravd ned.

Omtrent her tok vi resten på stien. Begynte hos Figurant, tilbake til meg, på plass, slipp, vis og full fart ut med masse belønning og lek. Vi fikk deretter et par gode repetisjoner på stien og fikk han på nettet i hvertfall.

"Key learning" Bikkja har dårlige dager, men du må i hvertfall varme ham opp og få ham med først. Husk at han er fersk i gamet på meldinger, ikke gå for fort frem. Dette var også et nytt sted.

Spor
Sporet lå på oppsiden av stien utover mot Lifjell. Godbitene lå innimellom, men sjeldnere enn jeg har gjort før. Her var han skikkelig på nett, jobbet bra, med nesa stort sett godt nedi bakken. Han trakk litt på siden innimellom og kuttet et par svinger, men fulgte ellers sporet veldig bra. Holdt også grei fart, dvs at han føyk ikke bare avgårde, han jobbet underveis.

Sporet var lengre enn det vi har gått før, men målte ikke hvor langt det var, kortere enn Ekko sitt og det var ca 500 m.

Godt fornøyd med sporet, som jeg konkluderer med hver gang, mer av det.

Sosialisering
Bilene sto rett ved siden av hverandre. Vi hadde begge hundene ute mens vi slappet av og ventet på sporene. De var i bånd begge to, Scott slappet helt av (var mest opptatt av min mat) og Ekko sto med huet i fanget til Aud Venke og spiste godbiter. Ikke et knyst fra noen av dem. Veldig bra.

1 kommentar:

  1. Han er no ganske søt denne blondina di :). Eit kjempebra spor av Scott. Han visst tydeleg ka han skulle.

    SvarSlett