torsdag 3. mai 2012

Treningsdagbok mot sommeren: Uke 18

Etter forrige helg har vi for første gang laget treningsplan for mange uker fremover. Skal følge den nå, så får vi se om det gir uttelling. Til nå denne uken har vi hatt to treningsdager, Tirsdag og Onsdag. Mandag skulle vi trent bruks, men bikkja var ikke i form (i hvertfall ikke før han fikk lov å bade i Stokkavannet).

Tirsdag:

Trening på SBK med et lurveleven av folk og dyr. Skikkelig hyggelig. Fulgte planen som var å trene apport og rute. La opp 10 min. økter - skal se litt hvor lenge han holder - og ikke altfor mange økter ettersom det var litt varmt inni alt den svarte pelsen.

Apport - kun apportering - ikke innsitt, med skikkelig belønning. Dette gikk ganske bra. God fart inn og tygget ikke. Litt treig ut faktisk, ikke sikker på hva jeg skal gjøre med det.  Eller kanskje det er så enkelt som å herje med apporten for å gjøre den attraktiv.

Ruten gikk ikke like bra.  Jobbet inne på agility siden ettersom det var mye ball-belønning på andre på LP siden, det er litt vel mye forstyrrelse for Scott foreløpig. Prøvde med target først, men han hang seg opp i noen lukter. Fikk han til slutt greit inn, på en kort distanse og avsluttet der.

Fvf - tok med en runde med fvf rundt en del av de andre hundene, bare for å trene fokus til slutt. Han holder bra fokus når han jobber nærme meg nå, synes jeg. Det er værre på avstand.

Onsdag

Da benyttet vi sønnens laaange treningsøkt på Nærbø til tur og trening. Vi hadde bilen full av tenåringer, hund og utstyr - men ikke bånd. Etter en rask vurdering av den midlertidige løsningen med Amokk fletten, hvor lang tid vi hadde, og båndtvangen ble det et nytt bånd på nærmeste coop butikk. Fletten har vært brukt på tur før, men egner seg ikke over lengre tid.


Apport - kun apportering - ikke innsitt, med skikkelig belønning, i dag var det rå kjøttdeig. Dette gikk  bra. God fart inn og tygget ikke. Litt treig ut enda. Skal prøve å herje med apporten for å gjøre den attraktiv. Her tror jeg vi er på god vei. Neste trening skal jeg ta et par økter med innsitt og tygging også, samt begynne å strekke tiden før jeg roper bra.

Ruten gikk bedre enn på tirsdag. Manglet snuslokk, ergo ble det en nøkkelring som target. Han er grei sånn, to klikk så vet han hva han skal trø på. Prøvde forskjellige avstander. Løp vel gjerne litt for langt, ikke sikker på om jeg skal bry meg om det nå. Får se etter helgen. Løper også inn fra siden av og til. Jeg må lære meg å vente ham ut tror jeg, Siv hadde mye mere tålmodighet enn meg.

Ettersom jeg ikke er så vant til å få hunden til å tenke - finne ut hva han får belønning for - på egen hånd, merker jeg at jeg må jobbe en del med for å få det til skikkelig. Men, tror det er på rett vei.

1 kommentar: