mandag 14. mai 2012

Overvær og rådyrspor på Sviland

Lørdag var vi fire; Aud Venke og Ekko, Gry og Silja, Gro og Maja og Lise og Scott. Masse vind, det gikk hvitt på Bråsteinsvannet - og selv om det var noe livd inni skogen var det fremdeles nok å ta av.

Scott og jeg var der halv ni, så vi fikk tatt en god tur før økta. Lette litt for å finne utvidete turmuligheter. Vet nå hvordan ta en mellom-lang tur og fått tips av Gro til å finne utgangspunktet for den lange - samt den korte vi har gått til nå. I dag kom vi akkurat langt nok til å høre sauebjellene før vi måtte snu.

Vi snudde løypa for å utnytte vinden. Ekko og Aud Venke var først ut. De skulle ha overvær med melding. Flott jobbet av Ekko med å finne Gro, og meldte fint tilbake. Men så ble det litt krøll, han fant henne ikke igjen. Så meldte Gry sover radioen at hun lå og så på et rådyr. Tror det må ha vært rådyrsporene Ekko da fant, for det ble fryktelig vanskelig å finne tilbake til Gro. Men det får dere lese om hos Aud Venke.

Scott var tredje hund ut. Planen var å ha en økt med melding og flying og en økt med overvær for å benytte vinden.

Økt 1: Vi ville ha et par runder på hver figurant med full melding. (Løsbitt, ikke påvisningsline, ikke dekken)Deretter flying. Startet borte med høyden Krokholen på høyre side og det åpne området på venstre, altså ganske langt øst mot veien her, gikk vestover mot myra og la løypa nordover rundt høyden. Gro og Gry var figuranter og jeg styrte midtlinja. Tror jeg hadde nærmere 15 slag til sammen. Veldig godt fornøyd med det.

Jobber med en figurant ute av gangen foreløpig. Første slaget mot Gry gikk han litt i surr - "hva var det nå med dette bittet?" Etterpå gikk det veldig bra. Virket som han skjønner tegningen og er fornøyd med å jobbe. Skal fortsette med dette. Passe på å gi ham et vink når han har tatt bittet og er på vei inn. Tygger fortsatt, men holder til jeg tar bittet eller sier vis. Kan likevel trene på å holde bittet noe bedre. Denne gangen husket jeg å late som om jeg satte på line. Hadde to meldinger på hver av figurantene, muligens et til. Bør trene dette mere enn en gang i uken.

Deretter ble det flying. Et par slag hvor han var litt langt i fra, men ikke så helt gale. En gang tok han drikkepause, men fortsatte på egenhånd etterpå. Det er jeg godt fornøyd med. Etter at vi dreiet nordover, ble vindforholdene vanskeligere. Tydelig bedre fert ned skråningen mot vest - der Gry lå, mens det var vanskelig å finne Gro opp bak bakketoppen. Fortsatte rundt åsen til det gikk bratt ned igjen. Trakk figurantene lengre inn etterhvert, spesielt Gro, pga vinden og at han begynte å bli trøtt. Nest siste slaget på Gro ble det mye krøll, stoppet et par ganger og kom halveis ned igjen før han snudde. Veldig bra, faktisk ikke kjørt ham så langt før.

Lang og god lunch, med alle hundene ute, selv om Scott er litt for dameinterressert for enkelte. (Takk til Gro for bildet)

Økt 2: Overvær.
Gry la seg ut i den innerste "indianer-ringen" innpakket i kamuflache-poncho. Vi startet på veien i sør omtrent og gikk inn i skogen. Diskuterte litt kommando på dette, Gro bruker "Pass På". Så gikk vi sikk-sakk nedover. Scott klarte å lure seg ut av dekkenet og koste seg i terrenget. Jeg koste meg i bekken.

Artig å se, noen ganger (oppe i høyden) så det ut som han fikk ferten, og trakk frem, men mistet den på flaten igjen, og så etter en stund skjedde det samme igjen. Etterhvert ble det helt tydelig, nesa i sky og først trav - til han var helt sikker, så full fart nedigjennom. Så ut som han gikk rundt myra og kom inn på henne fra baksiden. Veldig morsomt å se hvordan de jobber.

1 kommentar:

  1. Det var skikkelig bra jobba av Scott med mange gode slag og bra meldinger også. : )
    Ja, det er kjekt å se hundene jobbe på overvær.
    (Ehhm, men enda kjekkere var det å se deg "kose deg" i bekken, hi, hi, eg ler kver gang eg tenke på det...)

    SvarSlett